Elämä on nyt eikä täydellisiä hetkiä ole

Olen kirjoittanut tästä aiheesta vuosia sitten aikaisemminkin. Silloin olin eronnut pitkäaikaisesta parisuhteesta ja koko elämä meni yhden hiljaa kuiskatun lauseen myötä uusiksi. Olin juuri ottanut elämäni ensimmäisen koiran, Monan, vaikka ensin olisi pitänyt olla mies, farmariauto ja omakotitalo nyt ainakin. Sen sijaan olin kolmivuorotyötä tekevä sydämensä murtanut nainen, joka asui kerrostalossa haluamatta kuulla miehistä enää koskaan mitään.

Eron myötä ymmärsin silloin, että en voi enkä halua elää elämää ns. sit kun -mentaliteetilla. Voisin hyvin jäädä ilman niitä asioita, joita oikeasti haluan, jos jäisin odottamaan täydellistä hetkeä. Entä jos en koskaan löytäisi mielestä kumppania? Entä jos kumppani ei haluaisikaan koiraa? Entä jos hän ei haluaisi sellaista koiraa, josta itse olen haaveillut? Entä jos täydellisen kumppanin ja elämätilanteen saavuttaminen veisi niin paljon vuosia, että olisi todennäköisempää jäädä seuraavaksi eläkkeelle kuin hankkia lapsia?

Omia unelmiaan ei kannata kytkeä kiinni ulkopuolelta tuleviin odotuksiin tai itse itselleen rakentamiin aitauksiin. Todennäköisesti ei tule mitään täydellistä hetkeä ottaa asuntolainaa, toivoa vauvaa, ottaa koiraa, vaihtaa autoa tai tehdä uusia uravalintoja. Toisekseen kukaan täällä ei tiedä päiviensä määrää. Kaikki voi olla ohi hetkessä tai sitten jatkua vielä vuosikymmeniä. Kuitenkin joka aamu on armo uus.

Tietenkin suunnitelmia on hyvä olla ja realiteettia voimavarojen suhteen, mutta suurien päätösten kohdalla on lopulta vain tartuttava hetkeen ja toivottava parasta. Yleensä elämä ilahduttavasti kantaa, kunhan ei väsytä itseään räpiköimällä vastaan.

Lopulta meille kävi Monan kanssa hyvin.  Viime yönä nukuimme selät vastakkain keskellä parisänkyä ja odotimme Miestä palaavaksi yövuorosta. Sade ropisi vanhan talon peltikattoon ja alakerrassa oli tapetoitu huone odottamassa listojaan. Kaikki on vähän kesken, mutta kuten eräälle ystävällenikin taannoin sanoin, ei elämästä tekemällä valmista tule.

4 kommenttia artikkeliin ”Elämä on nyt eikä täydellisiä hetkiä ole

 1. Joskus riskejä on vaan otettava ja tehtävä niinkuin parhaalta tuntuu. Elämä kantaa, kuten sanoit. Ja jos ei tee koskaan mitään mikä pelottaa, niin mikään ei myöskään muutu. Ja itse olen oppinut, että ajan kanssa kaikki järjestyy. Joskus se ottaa enemmän aikaa, mutta kuitenkin. Eikä toden totta ole oikeaa järjestystä tehdä asioita!

  Liked by 1 henkilö

 2. Niin totta! Kunpa olis rohkeutta irtautua ulkoa tulevista odotuksista ja kykyä tarkastella niitä itse luotuja rajoitteita jo paljon aikaisemminkin! Ja joskus taas ne oikeat ratkaisut voi alkuun olla hyvinkin kipeitä ja just pelottavia, mutta lopulta kuitenkin niitä oikeita. Ja harvoinhan ne tehdyt päätökset on sellaisia, jouta ei voi myöhemmin muuttaa paremmiksi/oikeammiksi, jos menikin vähän vikaan. 🙌🏼

  Liked by 1 henkilö

 3. Ihana postaus jälleen!

  Mietin 35-vuotiaana, ja nyt kohta 36-vuotiaana, mitä haluan tehdä isona ja hakeuduin opiskelemaan ja heittäydyin etäsuhteeseen (tai luulin heittäytyväni, mutta korona 😂) . Samaan aikaan somefeedi täyttyy kavereiden lasten eskariin/kouluun/hurjimmat yläkouluun -menopäivityksistä, kihlauksista, häistä.

  Toisaalta minulla on asuntolaina, koira, valkoinen aita ja rikkinäinen ruohonleikkuri. Perinteiset.

  Jokainen eläkööt tyylillään – pääasia, että uskaltaa elää!

  Liked by 2 people

 4. Just näin! Sehän se tuskallista onkin, että jokaisen toivoisi löytävän itselleen parhaan tavan elää ja sen jälkeen vielä uskallusta toteuttaa sitä. ✨ Mutta miksi oi miksi näitä oivaltaa vasta sen jälkeen, kun jotakin traagista on tapahtunut 😩

  Liked by 2 people

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s