Maailma pysähtyy, elämä jatkuu

20200328_0958037464622282916555167.jpg

Viikon alussa tullut uusi työnkuva on otettu haltuun ja ensi viikkoon päästään varmaankin taas astetta vähäisemällä öisellä hampaiden narskuttelulla.

Kevät on jo huomattavan pitkällä Kainuussakin. Viime vuonna tähän aikaan lunta oli niin, että pajunkissojen hakeminen pihan perältä oli ajoitettava tarkkaan yöpakkasten jälkeiseen aikaan. Nyt lunta on jokunen hassu 10 senttinen. En valita, on ollut ihana päästä jo puutarhahommien makuun pitkän talven jälkeen.

Talvetetut pelargoniat ovat saaneet lisää multaa ja viidestä pistokkaasta kaksi on tehnyt juuria. Tuikkasin nekin multaan ja jännitän kuinka käy – ihan kuin tässä maailman tilassa tarvitsisi vielä vähän lisää jännitystä elämäänsä.

Viikko sitten otin härkää sarvista ja aloitin pihlaja-angervon hävitysurakan ja tuoksuvatun raivaamisen. Tämä kesä menee todennäköisesti angervon kanssa taistellessa, mutta uskon loppujen lopuksi meidän voittavan tämän sodan. Tilalle olen suunnitellut alppiruusua.

Valitettavasti kaniinit löysivät viime vuonna istuttamani kirsikkapuun. Onneksi järsivät vain alimmat oksat poikki, joten uskon taimen selviävän. Omenapuista Heta vaikutti erittäin maistuvalta myös, Pekkaa oltiin käyty vain ohimennen nuolaisemassa. Myös viime kesänä istuttamani juhannusruusut ovat saaneet pitkäkorvien toimesta trimmauksen samoin kuin pallohortensia.

Jopa yöt ovat olleet sen verran leutoja, että tämän viikonlopun hommiksi ajattelin ottaa narsissien istuttamisen muutamaan sesonkipenkkiin joissa nyt törröttää talven tuivertamia kanervanrankoja.

Myös uusi keittiö on näiden viikkojen aikana suunniteltu, siitä lisää joskus toiste, kun olemme saaneet asiantuntijoilta vielä mielipiteet ja korjaukset. Maaliakin voisi jo alkaa tilailla, sillä tämä kesä on ulkorakennusten kunnostamista varten – jahuu!

4 kommenttia artikkeliin ”Maailma pysähtyy, elämä jatkuu

  1. Joo heillä olisi kyllä ollut täällä paljon muutakin syötävää, mutta pakkohan noita oli toki maistaa….. Toivon, että tokenevat tästä(kin) ja selviäisivät ensimmäisestä talvestaan meidän pihassa. 🙂

    Liked by 1 henkilö

  2. Mikä oivallinen aika tehdä pihatöitä. Meillä ongelmia aiheuttaa se, että poisrevittävät kasvit pitäisi saada dumpattua jonnekin. Tilanne vaatii peräkärryä, jota ei saa kiinni meidän autoon. Olkoot siis kasvit vielä paikoillaan 😀

    Tykkää

  3. Me uskallettiin vielä puutarhajätteet polttaa pellolla, kun siellä on umpihanki. Pian ei toki sitäkään voi enää tehdä, kun nuo lumet tuosta hupenevat. Juurakot on toki vielä maassa, kun routa sulaa joskus tuolla kesäkuun puolella. Silloin sitten niitä ylös kampeamaan. ’:D

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s