Kaikki Kajaanista! – Töistä puheen ollen

Hyvää elokuun ensimmäistä maanantaita! On jälleen Kajaani-sarjan aika. Tällä kertaa puhutaan töistä ja työllistymisestä.

Monet nimittäin kuvittelevat, että Kainuussa ei ole töitä. Täällä kuitenkin tiedetään, että todellisuudessa meillä kärsitään työvoimapulasta ja tulevina vuosina Kainuuseen tarvitaan jopa 4 000 uutta työntekijää! Ihan siinä mittakaavassa, että muun muassa metallialalle tekijöitä haetaan jo Venäjän Karjalasta. Kaleva puolestaan uutisoi, että sekä Kainuussa että Lapissa talous on kasvu-uralla, työpaikkoja olisi mutta tekijät puuttuvat.

TE-palveluiden sivuilta löytyy pelkästään Kajaaniin 252 työpaikkailmoitusta. Ympäryskunnissa niitä on vielä kymmenittäin lisää. Suurimmat työllistäjät Kainuussa ovat eri teollisuuden alat sekä tietenkin sote. Tiesitkö, että Tampereen ratikkaan tulevat vaunut valmistetaan Kajaanissa Transtechin tehtaalla? Samoja vaunuja on myös Helsingin ratikkaliikenteessä ja VR:llä heidän valmistamiaan junavaunuja. He muun muassa tarvitsisivat tekijöitä ensi kesänä kasaamaan Tampereen vaunuja. Haussa on myös lääkäreitä, hoitajia, psykologeja, sosiaalityöntekijöitä, insinöörejä, lastenhoitajia, lastentarhanopettajia sekä monia muita osaajia ja asiantuntijoita yrityksiin ja julkisen alan työpaikkoihin. Myös peliala Kainuussa kukoistaa ja tarvitsisi uusia tekijöitä.

Oma kokemukseni ei myöskään puhu kirjoitustani vastaan: sain työpaikkani uimaohjaajana jo kuukautta ennen kuin ehdin muuttaa edes koko kaupunkiin ja oman alan töitäkin löysin puoli vuotta ennen valmistumistani. Kesän alussa TE-palvelujen sivuilla etsittiin peräti neljää fysioterapeuttia yksityisille toimijoille ja todennäköisesti myös vuoden vaihteessa avattava uusi sairaala luo uusia työpaikkoja kunnalliselle puolelle.

Jos mikään ei estele, suosittelen harkitsemaan ja tarttumaan tilaisuuteen! Psst! Jos kiinnostuit, työpaikkoja voit selata esimerkiksi Kainuun liiton sivuilta.

Syyskuussa kerron 10 hyvää syytä muuttaa Kajaaniin (tai Kainuuseen).


Lue myös sarjan aiemmat osat:

Intro

Kirpputorikierros

Kajaanin kesämenot 2019

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s