10 asiaa, jotka tekevät minut onnelliseksi

IMG_9933

Ihanaa elokuuta tyypit! Blogiloma on pidetty ja on aika alkaa orientoitua loppukesään ja sen tuomiin uusiin tuuliin (sain töitä! FYSIOTERAPEUTTINA! V U O D E K S I!!). Kuluneen kuukauden aikana olen miettinyt mitkä asiat tekevät arjestani onnellisempaa ja päätin listata tähän 10 olennaisinta asiaa.

Säännölliset rutiinit. Kolmivuoroa muutaman vuoden paahtaneena sanon, että säännöllisyys on keholle hyväksi. Elämä tuntuu sujuvammalta, kun voi toteuttaa rutiinejaan joka päivä suunnilleen samaan aikaan.

Aamutee. Ennen töihin lähtöä minulla on tapana antaa aikaa kahdelle asialle: koiran aamuasioille sekä aamuteelle. Aamiaisen syön yleensä vasta myöhemmin. Aamuteehen kietoutuu päivän rauhallinen aloitus.

Kotiin tuleva aikakausilehti. Lapsuudenkotiini on tullut aina aikakausilehtiä aikuisille ja meille lapsille. Tilansinkin heti ensitöikseni lehden Jokitörmään, jotta kotiutuisin nopeammin. Katsokaas koti on siellä, missä aikakausilehdet kolahtavat postilaatikkoon. Tällä hetkellä tuo lehti on Kotipuutarha, jonka jokaista numeroa olen rakastanut.

Projektit. Olen ehdottomasti (miljoonan) projekti-ihminen. Rakastan tehdä remonttia ja uusia puutarhaa, neuloa sukkia tai liimata valokuvia albumiin. Kaikki konkreettinen tekeminen on terapeuttista (poisluettuna lumityöt ja nurmikon ajaminen). Tällä viikolla haluaisin vielä saada paperoitua yläkertaa ja käydä pienellä hankintamatkalla Kuopiossa.

Ihon öljypuhdistuskakku. Tilasin kesän alussa Luonkosin verkkokaupan II-laatuisten tuotteiden outletista kakkusen kotiin puoleen hintaan. Olen rakastanut sitä alusta asti! Se on helpottanut elämääni huomattavasti ja saanut minusta jälleen säntillisen ihon hoitajan. Samalla kakulla voin pestä meikit pois ja kosteuttaa ihon. En tarvitse sen kaveriksi yhtään mitään kosteuttavaa kaveria ja ihoni tuntuu ihanalta.

Päiväunet. Jos minua nukuttaa päivällä, niin minähän nukun. Etenkin pimeään vuodenaikaan tarvitsen monta tuntia enemmän unta kuin kesällä. Olen toki siitä onnellisessa asemassa, että vaikka päiväunet venähtäisivät, pystyn silti nukkumaan normaalit yöunet. Sen sijaan en voi nukkua aamuisin yli 10, koska se vaikuttaa illan nukahtamiseen pahasti. Päiväunet lisäävät onnellisuuttani myös siksi, että se on yleensä sellainen asia, joka tuo kaikki talouden nelijalkaiset ympärilleni ja näin otamme kollektiiviset tirsat kylkikyljessä.

Jane Austin elokuvat. Suosikkielokuvani on ehdottomasti Ylpeys ja ennakkoluulo. Olen katsonut sen todella monesti (ja itkenyt joka kerta). Jokin vanhassa englantilaisessa elämäntavassa kiehtoo ja usein jään haaveilemaan pianon hankkimisesta, jotta voisin itsekin soittaa sitä yhtä eteerisenä. (Kyllä olen käynyt lapsena pianotunneilla. Ei, se ei ollut hauskaa eikä varsinkaa eteeristä. En myöskään oppinut nuotteja ollenkaan, koska soitin korvakuulolta.)

Syksy (ja talvi). Olen ollut luvattoman innoissani siitä, että loppukesä alkaa vääjäämättä olla käsillä. Pidän ihan erityisesti syksyisestä marttailusta kaikkine hilloamis- ja säilömistouhuineen. Omat marjapensaat pitävät ilmeisesti lomaa tämän(kin) vuoden, mutta tontin rajoilta löytyvät villiherukat sen sijaan notkuvat punaisenaan. Lumisilla talvilla on myös aivan erityinen paikka sydämessäni ja onneksi niitä täällä Kainuussa vielä on. ❤

Viherkasvit tuovat jännitystä tähän rutinoituneeseen elämään. Akuutti uhka rakkaille kasveille on tietenkin puutarhuriksi alkava kissa, joka mielellään antaisi jokaiselle kasville ihan pikkuisen hammasmuotoilua. Toinen jännityselementti on seurata ken torpassa selviytyy talven yli. Meillä on nimittäin talvisin perin viileää mutta myös pimeää. Helmikuussa jokainen kasvi alkaa näyttää jo aika nuupahtaneelta, joten ne on nostettava tuvan pöydälle saamaan kaikki mahdollinen valo silläkin uhalla, että yhtenä yönä karvainen puutarhamestari on tarttunut toimeensa.

Elämäntilanne on tällä hetkellä sellainen, josta ei voi olla kuin kiitollinen ja hykerryttävän onnellinen. On talo varsin kohtuullisella lainalla, ihana mies ja karvaiset kaverit. Oman alan työpaikka pitkällä sijaisuudella, vaikka valmistumispaperit ovat vasta tulossa. On tämä blogi ja kaikki te ihanat lukijat, ihanat appivanhemmat sekä tietenkin oma perhe, sukulaiset ja ystävät. Kaikki on ihan valtavan hyvin viimeinkin.

Mitkä asiat tekevät teidät onnellisiksi?

10 kommenttia artikkeliin ”10 asiaa, jotka tekevät minut onnelliseksi

 1. Mikä ihana postaus luettavaksi aamulla ensimmäisenä! Tuli ihan sellaisia pieniä onnentyrskäyksiä tästä elämästä, kesästä (ja vähän jo syksystä) ja teidän torpan elämästä. ❤ ❤ ❤ Niin ja ääää, onnea työpaikasta, kuulostaa erittäin hyvältä!

  Liked by 1 henkilö

 2. Voi kiitos 💝 Työ vähän kyllä myös pelottaa, mutta se varmaan kuuluu tähän opintojen vaiheeseen. Keskitytään siis mieluummin onnellisuuteen 😀

  Tykkää

 3. Ihana postaus! ❤

  Aamutee, kukat ja kasvit (tällä hetkellä pihalla), päiväunet joita otan kanssa jos siltä tuntuu, vaikka vaikuttaisivat vähän nukahtamiseen illalla. Ja mä tykkään lumitöistä. Tosin piha vois olla vähän pienempi, vähempikin kolattava talvisin riittäisi (onneksi lunta on saatu etelässäkin viime talvina). Ja sit vielä VUODENAJAT. Olen huomannut tykkääväni kaikista. Tosin kevät ja syksy saisi kestää pidempään ja talvi olla lyhyempi. 😅 Etenkin pimeys saisi kestää vähemmän aikaa. Mutta odotan syksyä. Sen jälkeen odotan joulua. Ja sitten kevättä, jonka jälkeen kesää. Ja sit uudestaan! Kyllä, tykkään kaikista! Kaikissa on omat hyvät puolensa. ❤

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s