Tee maailmasta parempi paikka eli kirja pienistä suurista teoista

MOLDIV-003 3(1)

*kirja on saatu arvostelukappaleena Viisas Elämä -kustannukselta

Sain Viisas Elämä kustantamolta käsiini Saranda Dedolli-Yasan kirjoittaman eettisemmän elämän oppaan kuukausi sitten ja luin sen yhdeltä istumalta. Painavasta asiastaan huolimatta kirjaa on kevyt lukea, sillä se ei syyllistä tai yritä painaa lukijaa tietynlaiseen muottiin.

Kirjaa lukiessa toivoin, että olisin saanut sen käsiini jo kuusi vuotta sitten, kun aloin suuremmassa mittakaavassa tehdä kulutusvalintoja. Oman kulutuskäyttäytymiseni olen omaksunut vuosien myötä pitkälti blogeista ja taisi käydä melkoinen tuuri, että eksyin kaikkien pikamuotiblogien keskeltä kriittisempien ja kestävämpää kulutusta liputtavien blogien pariin.

Kirjan kepeys perustunee pitkälti siihen, että siinä yritetään löytää jokaiselle hyvä tapa vastuullisempiin valintoihin, mutta myös siksi, että kirjan sisältö on selkeästi määritelty ja jaoteltu. Tee maailmasta parempi paikka – Opas vastuullisempiin valintoihin on jaettu kuuteen eri pääkategoriaan, joissa pohdistaan mitä vastuullisuus ylipäätään on ja tämän jälkeen mietitään osa-alueittain kuinka tehdä vastuullisempia valintoja niin ruoan, vaatteiden, kosmetiikan, matkailun kuin vaikuttamisenkin suhteen.

Kirjan sisältö on hyvin perusteltua tutkimusten ja suositusten kautta. Siellä on myös monia erittäin mielenkiintoisia haastatteluja muun muassa Vegaaniliiton puheenjohtaja Karla Lopilta, Zero Waste:n perustajajäsen Susanna Luukiselta sekä kotimaisen luonnonkosmetiikan yrittäjältä Mia Höydöltä. Haastatteluissa esille tulee monia hyviä pointteja, joita ei välttämättä ymmärrä pysähtyä miettimään ennen niiden lukemista kirjasta.

Opas vastuullisempiin valintoihin haluaa saada lukijan miettimään kriittisesti omaa kulutuskäyttäytymistään, mutta myös osaltaan osallistaa lukijaa tekemään pieniä muutoksia. Kirjasta löytyy monia täytettäviä kohtia, jotka helpottavat jäsentämään konkreettisemmin niitä muutoksia, joita on halukas tekemään. Muutosten ei tarvitse olla suuria, vaan pienistä puroista muodostuvat voimakkaimmat kosket.

Tämä kirja on ehdottomasti liian hyvä jäädäkseen kirjahyllyyn makoilemaan, vaan tiedän sille jo ainakin yhden lukijan lähipiiristäni, joka varmasti on yhtä kiitollinen tästä kirjasta kuin minäkin.

Saranda kirjoittaa myös Tyhjä ajatus -blogia, jota kannattaa ehdottomasti käydä myös lukemassa, jos kaipaa elämäänsä hyvää mieltä ja ajattelemisen aihetta!

4 kommenttia artikkeliin ”Tee maailmasta parempi paikka eli kirja pienistä suurista teoista

  1. Ehdottomasti! Vaikka kirjassa oli paljon asiaa, joita jo tiesin ja olin tullut ajatelleeksi, on mahtavaa, että voin suositella tätä kirjaa niille henkilöille, jotka vielä miettivät omia kulutustottumuksiaan ja tapoja muuttaa niitä.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s