Ihan nopee väliprojekti: vierastupa

Olen ahertanut viimeisen viikon aikana pihasaunamme yhteydessä olevan vierastuvan parissa. Vierastupa aka allergiatalo on tarkoitettu pääasiassa eläinallergisille tai enemmän omaa rauhaa kaipaaville yöpyjille. Sinne tulee siis täysin erillään säilytettävät ja pestävät tekstiilit eikä eläimillämme ole sinne mitään asiaa.

Puheiden perusteella rakennusta olisi uudistettu 90-luvulla. Vierastuvan katto ja puolipaneelit olivat tuttua mökkipaneelia ja seinät osittain levytetyt sekä valkoiseksi maalatut. Lattia oli ruskeaksi maalattua puukuitulevyä. Sain Mieheltä luvan tehdä vierastuvalle ihan mitä ikinä haluan ja olihan näin herkulliseen tarjoukseen oitis tartuttava!

IMG_9743IMG_9745

Maalasin katon ja puolipaneelit ylijääneellä valkoisella Uulan pohjamaalilla, jolla olin viime kesän ja kuluneen talven aikana maalannut koko yläkerran kattopinnan. Varsinainen päälimaalin loppu oli harmikseni homehtunut purkkiin, mutta onneksi kotoa löytyi pieni purkki toista valkoista maalia. Vanhaa paneelia sai jälleen sutia useaan otteeseen, jotta tulos oli omaa silmää tyydyttävä, mutta tila sai jälleen ihanasti raikkautta ja valoisuutta. Päätin myös tapetoida vierastuvan, mutta pahvittamiseen en täällä lähtenyt. Tiesin heti, että tapetin tulisi olla Ritva Kronlundin suunnittelema Juhannusruusu, mutta pitkään arvoin vaaleanpunaisen ja vaaleansinisen välillä. Lopulta kuitenkin ”saat tehdä ihan mitä ikinä tahdot” voitti – ja lopputuloksen näette kuvasta!

IMG_9877IMG_9881

Koska pihasaunan alla oleva maa routii keväällä vääntäen mökkiä mielensä mukaan, oli puukuitulevyjen saumakohdista tapetti leikattava poikki, jotta se ei keväällä repeäisi. Samaa strategiaa olen ajatellut käyttää ulkoeteisessä ja tässä sain hyvän mahdollisuuden nähdä kuinka häiritsevät saumakohdat tulisivat olemaan (eivät ollenkaan!).

Lattian maalasin kahteen otteeseen vanhalla vihreällä, vaikka vielä maalipurkkia kaupasta hakiessa en tiennyt tulisiko lattian olla nauriin keltainen, lemmikin sininen vaiko mintun vihreä. Lopputulokseen olen kuitenkin erittäin tyytyväinen!

IMG_9880

Vuoteena ruusukammarissa on tällä hetkellä Miehen vanhempien vanha heteka, josta tulikin oikein salonkikelpoinen helmalakanalla. Tulevaisuudessa heteka vaihtunee valkoiseen metallirunkoiseen vuodesohvaan. Seinällä olevaan kaappiin pitäisi lisätä vielä rimat, jotta sinne saisi vieraille astioita ja muita tykötarpeita. Tuolien kaveriksi on suunniteltu pitkää ja kapeaa pöytää aamupalailuun. Kaapisto on todennäköisesti 90-luvulta ja siitä tuunataan ruusukammarin viihdekeskus kirjoineen, lautapeleineen ja pelikortteineen. Kattolamppukin vielä puuttuu, mutta kukapa sellaista kesällä kaipaisikaan.

Oi suloisuutta! Saatankin muuttaa kesäksi tänne.

Psst! Aikaisemmista remonteista löydät juttua puutarha ja remontti-tunnisteen alta!

 

9 kommenttia artikkeliin ”Ihan nopee väliprojekti: vierastupa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s