Puutarhassa tapahtuu

Toukokuussa blogi oli perin hiljainen, sillä näppäimistön naputtelun sijaan olin joko kaivamassa vimmaisesti istutuskuoppia puutarhassa tai aloittamassa tuhannetta projektia. Sen lisäksi, että vedin kortin tappiin puutarhakaupassa sain aika paljon aikaan asioita.

Pistin maantasalle yhden vuorenkilpipenkin, väärässä paikassa olleen pienen vesielementin, kivillä täytetyn ison vesielementin sekä yhden vuosien saatossa hulluksi tulleen kukkaistutuksen. Vaikka piha onkin vanha, on puutarha kovin nuori. Marjapensaat ovat lähinnä vuosien saatossa vaihtaneet muutamaan kertaan paikkaa ja tontti on kasvatettu täyteen puita. Näinpä vanhassa valokuvassa komean ruskoliljaesiintymänkin, mutta siitä on joku tuholainen hankkiutunut eroon.

Vaikka paljon on pistetty vanhaa uuteen uskoon, on tietenkin vanhan tilalle tehty uuttakin. Kaivoin maahan kuusi pientä norjanangervopalleroa, kaksi omenapuuta, kaksi nuppuista juhannusruusua sekä yhden lumipalloheisin, koska en löytänyt pallohortensiaa. Kuudesta kasvulavasta tuli kolme suurta ja yksi pienempi, joissa kasvaa tällä hetkellä mansikoita, salaatteja ja yrttejä. Kosmoskukan taimet joku turjake veti nassuunsa yön pimeydessä, kun olin jättänyt kukkapurkin maahan.

Viiniköynnökset pitäisi vähitellen kaivaa maahan, mutta sitä ennen on terassin kaide saatava maalattua. Toisaalta täällä kevät on vasta tuomien kukinnan huippuvaiheessa ja joten syytä kiireeseen ei ole. Tomaatit jäljittelevät viime vuoden tavoin pavunvarsia, kurkkujen taimien kasvaessa vieressä pieniksi diivoiksi.

Puutarha alkaa hiljalleen kuitenkin muotoutua. Vielä odottavat pionit, saniaiset, kuunliljat, ruusut  ja kirsikat omia paikkojaan (ja kuoppien kaivajaa), mutta oikeaan suuntaan ollaan hiljalleen menossa!

4 kommenttia artikkeliin ”Puutarhassa tapahtuu

  1. En ole istuttanut mitään ja näyttää siltä, että en istutakaan. Koko piha on ihana viidakko, jossa ei ole tolkun häivää, eikä tyhjiä tiloja istutella. Ehkä kaivan tänä kesänä jo pois tuon yhden myrkyllisen kasvin, jonka nimen olen autuaasti unohtanut 😀

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s