Hetki: Lauantaisauna

Processed with MOLDIV

Mies on lämmittänyt pihasaunan. Piipun päässä toukokuisen illan ilman väräjää. Sammaleen väleistä työntyvät villeinä ruohotupot, pieni kissa singahtaa sohvalta yläkertaan, ilta-aurinko maalaa navetan kullalla.

Mies menee ensin. Suurissa saappaissa ja pyyhe kädessään ilman rihman kiertämää. Iholla kisailevat valot ja varjot. Katson ikkunasta. Tarkasti piirrän mieleeni kauniisti moutoutuneen selän, jäntevät kädet ja paljaat pakarat. Sormenpäilläni tapailen alaselän kuoppia. Saappaat jäävät oven viereen. Ovi menee kiinni.

Hymynkare karkaa kasvoille.

Riisun kaiken ja pesen meikin. Kissa on jostakin hiipinyt odottamaan harjausta. Kolme vetoa pään laelta hännän päähän saa nyt riittää. Otan pyyheen ja sujautan saappaat jalkaani. Toukokuinen ilta on lämmin mutta petollinen. Jätän saappaat suurempien viereen ja sukellan pihasaunan pimeyteen.

Kostea lämpö asettuu iholle ohuelti. Yöttömäksi yöksi painuva ilta siivilöityy pehmeänä entisen emännän ompeleman verhon lävitse. Kiipeän lauteille ja heitän löylyä. Vanha sauna antaa tuikeaa lämpöä. Molemmat painavat päänsä alas, kun kuumuus kiertyy viitaksi harteille.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s