Uusi postaussarja Kaikki Kajaanista! on täällä!

Alunperin minun piti kirjoittaa yksi julkaisu, jossa olisi kaikki Kajaanista. Kävi kuitenkin ilmi, että täällä on niin paljon kaikkea mistä haluan kirjoittaa, että se oli parasta jakaa osiin. Jos siis etsit tietoa Kajaanista (tai sen lähiympäristöstä) niin tämä sarja kannattaa ehdottomasti katsastaa läpi. Tulossa on niin tämän hetkistä perustietoa kaupungista, tulevaisuuden näkymiä, käymisen arvoisia ruokaravintoloita, aktiviteettimahdollisuuksia ja varmasti paljon, paljon, paljon muuta.

Ei ehkä uskoisi, mutta Kainuu on yksi Suomen vanhimmista asumisseuduista – juuret ulottuvat jopa 10 000 vuoden taa! Ennen 1550-lukua näitä alueita asuttivat saamelaiset ja suomalaiset sekaisin. Vanhojen tarinoiden mukaan Vuoreslahdella on asunut jopa vanha saamelaisruhtinas. Sata vuotta myöhemmin alkoi savolaisten muuttoliike kainuuseen verohelpotusten perässä ja silloin saamelaiset lähtivät muuttopaineen myötä kohti pohjoista. Saamelaista perua ovat kuitenkin monet nykyiset paikannimet: Koutaniemi, Nuasjärvi, Akkovaara, Kiantajärvi, Korvua, Parkua ja Jormua. Siistiä!

Mielestäni Kajaanissa ja Kainuussa on paljon potentiaalia. Haasteita esimerkiksi yritystoiminnalle asettavat kuitenkin harva väkiluku ja kehno brändäys. Suurin osa kavereistani ei tiedä Kajaanista mitään tai osaa sijoittaa sitä luultavasti edes kartalle oikein. Sukulaisteni mielestä olen muuttanut pohjoiseen. Aikaisemmin Kainuuta ja Kajaania maailman kartalle ovat tuoneet muun muassa Urho Kekkonen ja Eino Leino, mutta jonkun se on 2000-luvullakin tehtävä. Tuumasta toimeen siis!

Kajaani ei ole mikään uinuva kylä, vaan palveluja ja keskustaa parhaillaan pyritään uudistamaan. Hyvinä esimerkkeinä tästä ovat rakenteilla oleva Uusi sairaala, juna-aseman yhteyteen rakenteilla oleva matkakeskusharjoitusjäähallin rakentaminen sekä pääjäähallin remontti. Myös uimahalli on perin uusi, sillä se on rakennettu 2013. Näiden lisäksi keskustaan on suunnitteilla elinkaarikorttelia ja kaupunkiin on avattu uusia palveluja vanhoja täydentämään. Näihin (ja moniin muihin) palaamme syvemmin tulevissa julkaisuissa, joita ilmestyy blogiin joka kuun ensimmäinen maanantai!

Yksi kommentti artikkeliin ”Uusi postaussarja Kaikki Kajaanista! on täällä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s