On siis kevät

Processed with MOLDIV

Nastakengät rapsuttelevat kuivaa, paljasta asfalttia osuakseen seuraavalla askeleella hervottomaan loskakasaan. Koskaan ei voi tietää paljonko loskaa on tai varsinkaan mitä sen alla on. Sukkia saa vaihtaa useasti päivässä.

Imuri on muuttanut siivouskomerosta salongin nurkkaan. Tammikuussa alkava karvainferno päättyy ja jatkuu teiden sulettua hiekkakaaoksella. Tassupyyhkeitä etsitään kuivan talven jälkeen kaikkialta tietämättä missä kaupungissa ne oikeastaan edes sijaitsevat.

Lenkiltä tultaessa vaalea koira on muuttunut mustaksi. Komennan suoraan ovelta suihkuun ja saan vastaukseksi katseen, joka kysyy onks pakko?. Kissa sujahtaa sujuvasti kylpyhuoneeseen odottamaan maireana siskon pesua. Suihkutan vähän sitäkin tasapuolisuuden nimissä ja saan loppupäivän osakseni erittäin loukkaantuneita katseita.

Menemme nukkumaan ajoissa. Lisääntyvä valo vaatii veronta, keho käynnistyy vaivalloisesti horroksestaan. Yhdeltä yöllä alkaa kissaneidin ulko-oven rapsutus. Pyydän sen nukumaan, sanon että katsotaan sitten aamulla. Kissa tulee viereen, alkaa hyristä ja käpertyy kerälle kylkeen kiinni. Kissa ei unohta, vaan rapsutus alkaa uudelleen puoli kuudelta aikaistuen jokaisena aamuna auringon tahtiin.

Toisaalla Bonuskissa on odottanut joulukuusen ulosviemisestä asti, koska syyskuussa sulkeutunut eteisten väliovi avataan. Vielä eivät ovet avaudu, mutta kissa pääsee jo päivittäin suurten ikkunoiden ääreen vahtimaan pihaa. Lannistumattomana se kokeilee onneaan jokaisena päivänä – ja tietää senkin päivän kohta jo koittavan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s