Yläkerrassa on lattia (ja kammari on valmis)!

IMG_9188

Maaliskuun ensimmäisenä päivänä pihaamme kaarsi kuljetusauto mukanaan hartaasti odottamaamme yläkerran lattiaa. Koska viimeiset maalaukset olivat vielä kesken, ei niitä alettu asentaa enää lomani aikana. Sen kuitenkin tiesin laminaatteja katsellessani, että valinta oli kuuden viikon odottamisen arvoinen.

Alunperin olisimme halunneet lautalattiat, mutta monien mutkien kautta päädyimme lopulta laminaattiin. Olen valinnasta kuitenkin erittäin iloinen, sillä Kymppilattioilta tilaamamme Majestetic-lankkulaminaatti on on sitä, mihin nimikin viittaa. Ehdoton ei oli laminaatti, jossa lattia näyttää loppumattomalta puumassalta, vaan etsimme mahdollisimman autenttista korvaajaa lautalattioille.

BEFUNKY008

Valitsemamme laminaatti on erikoispitkää (1845 mm) ja myös tavallista laminaattia paksumpaa. Reunoissa on mikroviisteet ja pinta on elävä, joka tuntuu jalkapohjissa mukavalta. Vaihtoehtoina meillä oli kyseisestä sarjasta sävyt tummempi Viterbo tai vaaleampi Windsor, joista jälkimmäinen osoittautui täydelliseksi kaveriksi tapetille. Kun hintakin oli vielä kukkaroystävällinen, lyötiin kaupat lukkoon ja aloitettiin odotus.

Jos joku ohjautuu tähän kirjoitukseen etsiessään kokemuksia Kymppilattioista, voin kertoa, että asiointi sähköpostitse oli jouhevaa ja meidät pidettiin hyvin ajantasalla lattioden sijainnista. Tavara oli sitä mitä piti ja se saapui silloin kun oli puhe (jälkimmäinen tosin on kuljetusfirman ansiota). Voin siis lämpimästi suositella!

MOLDIV-001 11

Kaiken kaikkiaan makuukammari on nyt VALMIS. Sen lisäksi, että tuntuu uskomattomalta (että on omin pikkukätösin saanut aikaan jotakin tuollaista), niin ero alkuperäiseen on valtava. Reilut puoli vuotta sitten lähdimme raikastamaan ja rauhoittamaan yläkertaa ja mielestäni siinä myös onnistuimme. Tunnelma koko yläkerrassa on nyt harmooninen ja kevyt – sellainen kuin makuusopessa toivoisikin olevan.

PS. Samettiverhot olivat Miehen mielestä liian samettiset. Niinpä päädyimme veden vihreään pimennysverhoon. Ei huono sekään!

PPS. Kaikki ei mennyt kuten Strömsössä: lattiaa tuli tilattua muutama neliö liian vähän kattamaan koko yläkerta. Että silleesti.

2 kommenttia artikkeliin ”Yläkerrassa on lattia (ja kammari on valmis)!

  1. Kiitos! Me ollaan kyllä myös erittäin mielissämme tästä. Tuo ennen kuva on otettu kesällä keskellä päivää ja silti huoneessa oli todella tummaa, katon maalaaminen teki ihmeitä!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s