Outo uusi elämäni

 

Kipuilu. Yksi lempisanoistani. Sille ystävälle, joka joskus kysyi eiks sua yhtään pelota  voin nyt vastata, että pelotti. Pelotti niin maan perkeleesti. Ei vain uusi rakkaus, vaan kaikki. Mutta niin kai kuuluukin, ei kai kukaan hyppää benjihyppyäkään tyynen rauhallisena?

Kuukauden päästä minä muutan. Olen tehnyt valmisteluja vuoden vaihteesta lähtien, tuonut mukanani aina muutaman laatikollisen tavaraa. Myös siksi on ollut hiljaista: olen halunnut nauttia. Nauttia niistä viimeisestä hetkistä, jotka voin viettää hulvattoman naapurin muijani kanssa kuin Asikainen konsanaan. Täyttyä kiitollisuudella siitä, että sain kokea senkin. Että on ihan oma naapurin muija, jonka kanssa voi lenkkisaunoa tiistai-iltaisin ja katsoa Sorjosta tietäen, ettei kumpikaan nuku seuraavana yönä. Olen ottanut kaiken irti viimeisistä yksin elämiseni viikoista: potkinut kengät jalasta kotiin tultaessa ja jättänyt ne niille sijoilleen, ollut tiskaamatta kunnes on ollut aivan pakko, piehtaroinut omassa ylhäisessä itsellisyydessäni.

Voi olla, etten asu enää koskaan yksin. Oletettavaa on, että vuosien saatossa väki vain lisääntyy ympärilläni ja kosmista hiljaisuutta on jäljellä enää vain korvieni välissä. Kosminen hiljaisuus, yksi suosikkiasioistani.

Muutto tuntuu kuin sukellukselta toiseen maailmaan. On omakotitalot, kasvimaat ja marjapensaat. On oma postilaatikko, jonka avain on aina hukassa. On uusi työ ja autovakuutus. On ahtaaksi käynyt sänky, koska siellä haluavat nukkua ihan kaikki. On ihana arkinen rakkaus ilman vippaskonsteja ja laskelmointia siitä koska pestään pyykit ja tiskit, jotta lämmin vesi riittää.

Olemme uuden luvun äärellä ja tällä kertaa toivon, että siellä seikkailee myös paljon jo entuudestaan tuttuja hahmoja. Naapurin muijalle haluan sanoa, että hänelle on aina sauna lämpiämässä täällä korvessa. (Ja miksei toki teille kaikille muillekin! Kunhan ensin ilmoittelette.)

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s