Yhden pesun taktiikalla

love beauty

Kuva: Love Beauty and Planet

Vuoden 2018 alussa huomasin hiukseni olevan rehellisen kihara. Siitä alkoi hiuksista parempi huolehtiminen: lopetin vaalentamisen ja lämpökäsittelyn sekä palasin omaan väriini ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.

Hiukset ovat nyt kasvaneet lapapituuteen ja vaalentuneet itsestään aika ihaniksi. Ne eivät jaksa enää kihartua kunnolla ja toisaalta olen palannut takaisin harja+hiustenkuivain komboon. Olen kuitenkin yrittänyt parhaani mukaan kosteuttaa niitä, mutta mikään ei tunnu riittävän. Paras lopputulos tulee edelleen Tigin turkooseilla purnukoilla.

Joululomalla näin kaupassa Love beauty and planet -sarjan puhdistavan hoitoaineen. Tuoteperheessä vaikuttavat karitevoi ja santelipuu ja se on kehitetty kuivumiseen taipuvalle hiustyypille. Koostumus on kermainen, jota odotinkin kosteuttavalta tuotteelta. Karitevoi on yleensä sen verran tuhtia tavaraa, etten tykkää laittaa sitä hiuksiini, mutta päätin kuitenkin kokeilla. Yhden pesun helppous tuntui houkuttelevalta ja myös ekologiselta.

Ensimmäinen huomio oli se, että tuote ei vaahtoa ollenkaan. Vaahtoamattomuuden sijaan minua häiritsi se, että huomasin olevani aivopesty ajattelemaan, että hyvän pesuaineen tulee vaahdota ylellisesti. Toinen huomio oli se kuinka siloisiksi hiukset jäivät. Markkinointikielellä puhuttaisiin varmaankin silkkisen sileistä hiuksista, mutta holy smoke ne oikeasti olivat IHANAT. Ja entäpä hiusten kuivaksi harjaaminen? Halleluja, takkupesä oli selätetty! Kuivana hius jäi mukavan jämäkäksi ja tuuheaksi – ei siis 2in1-tuotteiden tyypillistä tukan latistamisongelmaa havaittavissa.

Ainakin alussa hiukset ovat tuntuneet rasvoittuvan nopeammin kuin ennen. Toisaalta oman värinen tukka on helppo saada näyttämään hyvältä myös rasvoittuneena. Vaahtoamattomuus on myös aiheuttanut sen, että olen käyttänyt ainetta enemmän kuin normaalisti. Oikean annostelun oppii vain kokeilemalla. Kuitenkin sanoisin, että tämä tuote on helmi markettikosmetiikan puolelta, jota hyvillä mielin voin suositella teille muillekin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s