Nettikirpparilla ostaja on sika säkissä

MOLDIV-001 5

Olen myynyt useita moitteettomassa kunnossa olevia tavaroita netin kierrätyssivuistoilla hyvällä menestyksellä. Kaupat ovat sujuneet hyvin alusta loppuun saakka ja kaikille on jäänyt tapahtumasta hyvä mieli. Pohjimmiltani olen sitä mieltä, että tällaiset palvelut, joissa ihmiset voivat antaa tai myydä itselleen tarpeettomaksi jääneitä asioita seuraaville tarvitsijoille ovat vain hienoja ja nykyisen ilmastotilanteen takia välttämättömiäkin.

Yksi asia kuitenkin sapettaa enemmän kuin lienee terveellistä: ostajat, jotka eivät koskaan saavu paikalle. Kun haluan jostakin tavarasta eroon, otan siitä kuvat, selvitän mitat ja mahdolliset kolhut. Laadin ilmoituksen verkkosivustolle, josta selviäisi kaikki tarpeellinen ja jään odottamaan yhteydenottoa. Tarkastan sähköpostin päivittäin ja kahlaan roskapostikansion läpi, ettei yksikään halukas ostaja jäisi huomaamatta. Yritän vastata mahdollisimman nopeasti ja selvittää ne asiat, jotka ostajaa sillä kertaa mietityttävät. Käymme mahdollisesti kymmenien sähköpostien viestiketjun ja viimein sovimme ostopäivän ja hetken, jolloin olen varattu vastaanottamaan tämän ostajan. Sitten jännitetään.

Monta kertaa on käynytkin niin, ettei ostajaa näykään sovittuna ajankohtana. Mielestäni tapaamisen jättäminen väliin ilmoittamatta on todella epäkunnioittavaa. Niin epäkunnioittavaa, että olen jopa katkaissut ystävyyssuhteita tai ollut solmimatta niitä, jos olen huomannut henkilön sopivan tapaamisia ja peruvansa niitä systemaattisesti aivan viime hetkellä, hetken jo mentyä tai vain jättänyt ilmestymättä paikalle. Minulla ei yksinkertaisesti ole aikaa sellaisille henkilöille ja ystävyyssuhteet ovat priorisointivalintoja.

Viimeksi maanantaina olin sopinut lamppukaupat erään ostajan kanssa. Olimme lähettäneet kymmenisen sähköpostia ja isäni, joka olisi hoitanut kauppatilanteen puolestani, oli sopinut ostajan kanssa paikan ja ajan. Kaupat oli sovittu kuudeksi ja minuuttia yli kuusi puhelimeeni oli kilahtanut sähköposti, jossa ostaja ilmoitti käyneensä oven takana, mutta ketään ei ollut ollut kotona. Otin yhteyttä isääni, joka kertoi ettei ketään ollut ainakaan soittanut ovikelloa. Koirakaan ei ollut haukkunut.

Olin kamalan pahoillani isäni puolesta, joka oli sovittanut päivän menonsa ostajan mukaan ja saattanut jättää ylimääräiset asiakkaatkin ottamatta, jotta pääsisi ajoissa kotiin. Vain siksi, ettei ostajalla ollut edes aikomusta tulla paikalle. Vastasin sähköpostiin asiallisesti, mutta napakasti, jossa ilmoitin, että kaupanteko aika on ollut sovittuna kuudeksi ja hänen sähköpostinsa on saapunut minulle minuuttia yli – melkoisen nopeaa toimintaa! Voihan toki olla, että ostaja on ollut väärällä ovella soittelemassa kelloa, mutta oletan oikeasti ostoaikeissa olevan henkilön soittavan siinä tapauksessa kauppojan hoitavalle henkilölle eikä laittava sähköpostia toissijaiselle henkilölle. Oli miten oli kaikkien aikaa meni hukkaan.

Aion tietenkin jatkaa itselleni tarpeettomiksi käyneiden tavaroiden myymistä uusiin koteihin, sillä me kaikki tiedämme, ettei tämä maapallo ei kestä enää yhtäkään uutta jätevuorta, turhaa tavaraa tai mikä pahinta jätevuorellista turhaa tavaraa. Toivon kuitenkin, että ostajat ja myyjät muistaisivat muutamia perusasioita: hyvät käytöstavat ja toisen kunnioittamisen.

7 kommenttia artikkeliin ”Nettikirpparilla ostaja on sika säkissä

  1. AMEN.

    Itse myyn ja lahjoitan ahkerasti tavaraa paikallisilla facekirppareilla eikä onneksi kertaakaan ole sattunut kohdalle epäkelpoa ostajaehdokasta. Mutta kauhulla näitä kokemuksia kaikkine viestirumbasäätöineen aina lukee…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s