Poista palaneen käry etikalla!

temp-for-output-3 2

Kuten kerroinkin meillä oli muutamaan otteeseen savupirtti-episodi viime kuussa. Jokainen joskus savut sisälle saanut tai ruoan kunnolla käräyttänyt tietää, että palaneen katkun saattaa haistaa kotiin tullessaan vielä viikkojenkin päästä! Pelkäsin näin tapahtuvan myös meillä, sillä saimme etenkin ensimmäisellä kerralla savua sisälle aikalailla.

Kun sitten toisen kerran samalla viikolla taloa ristituuletin, totesin että on tähänkin joku marttakeino oltava – ja niin olikin! Palaneen käryn saa nimittäin hävitettyä kiehauttamalla hellalla etikkavettä. Halleluuja ja kokeiluun. Itse tein seoksen summittaisilla suhteilla: reilu litra vettä kattilaan ja sekaan kunnon loraus etikkaa. Tämä seos kuumennetaan liedellä ilman kantta ja annetaan kiehua, kunnes seos on melkein kokonaan haihtunut.

Tehostin etikkahöyryn leviämistä tuulettimella ja ennen etikkaa olin yrittänyt tehdä talon läpi mahdollisimman tehokkaan ristivedon. Etikan tuoksu häviää nopeasti ja vie todellakin mennessään epämiellyttävät katkut. Tätä aion käyttää ehdottomasti jatkossakin!

6 kommenttia artikkeliin ”Poista palaneen käry etikalla!

 1. Vau! Kiitti vinkistä, olen itsekin joskus nimittäin kunnostautunut savupirtin emäntänä. 😂

  Etikan ihmevoimista noin muuten olen kyllä ollut tietoinen. Se on ollut tehokas hajunpoistaja niin hikisiin lenkkareihin kuin myös kissanpissavahinkoihin.

  Liked by 1 henkilö

 2. Etikka on kyl 💓 Kirppisvaatteita monesti pelastanu sillä, jos edellinen omistaja on kovasti lotrannut hajusteiden kanssa. Myös ummehtuneet verhot raikastui etikkaliotuksella!

  Liked by 1 henkilö

 3. Se on kyllä melkein ihmeainetta! 😄 Pyykkietikkaa pitäisi seuraavaksi kokeilla, haluan tietää tuleeko siitä pyykistä oikeasti NIIN pehmoista kuin väitetään 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s