Makuukammarin remontti osa 2: Katon maalaus

BeFunky-collage(1)

Taas ollaan edistytty, joskaan ei todellakaan sillä aikataululla, jota itse kaavailin. Kävi nimittäin niin, että viime maanantaina kun lähdimme hakemaan tarvittavia paneeleja, suojaustarvikkeita ja maaleja, niin maaleja ei kaupassa ollutkaan. No eikuin tilaamaan! Tiedustelin siinä koska maalit mahtavat saapua ja sain vastaukseksi ”Ne maalit tulloo tuolta Pohojammaalta, että tulloo ku tulloo.”. Eipä siinä sitten mitään.

Eikä se paneelikaan ihan vapaaehtoisesti katosta lähtenyt mukaan rautakauppaan. Halusimme yhden mallikappaleen, jotta saisimme ensimmäisellä kerralla oikeaa tavaraa ja pääsisimme heti hommiin HAHAHAHAHAHAH. Siinä kun sorkkaraudalla yritimme siististi mitään rikkomatta saada reunimmaisen laudan irti niin mukaan lähti neljä viereistä ja niiden alta koolaus. Justiinsa! Kannatti kuitenkin, saimme ensimmäisellä yrittämällä oikeaa paneelia mukaan.

Kuitenkin siihen maalaamiseen. Makuukammarin lattialistat siis irroitettiin ja samalla sähköjohdot nypittiin irti seinästä ja sähköpistokkeet suojattiin teipillä maaliroiskeilta. Alunperin tarkoitus oli ottaa jo tässä vaiheessa pistorasioiden ja katkaisimien suojakannet pois, mutta ruuvimeisseli + pistorasia yhdistelmä oli mielestäni niin hasardi, että päädyin siirtämää operaation pinkopahvituksen valmistelujen yhteyteen. Lattia suojattiin remonttipahvilla. Lopuksi tila yritettiin sulkea remonttipahvista kyhätyllä väliseinällä, mutta kissa-herramme meni määrätietoisesti esteestä läpi kerta toisensa jälkeen, jolloin siitä luovuttiin.

Kun maalaamiseen viimein päästiin, päädyttiin paneelit maalaamaan kahdesti Uulan sisäpohjalla ja sen päälle vielä kaksi kerrosta Uulan Into kalustemaalia. Näin ei vanhojen paneelien keltaisuus paistanut enää maalipinnasta läpi ja uudet paneelit imivät itseensä edullisempaa pohjamaalia kuin varsinaista väriä. Olin ajatellut, että katon maalaaminen on ihan pyllystä. Olin tässä täysin väärässä: keskikokoisilla A-tikkailla pääsi hyvää maalausasentoon ja työ eteni joutuisasti yksinkin. Pohjamaalia kului kokonaisuudessaan reilu litra ja kalustemaalia saman verran. Kovasta työstä huolimatta – tai kenties sen asiosta – olemme molemmat hyvin tyytyväisiä työn(i) jälkeen.

Miksi valitsimme juuri Uulan maalit? Myönnän, että olin ensin maalaamassa paneelit toisen valmistajan paneelimaalilla. Siinähän selvästi lukee paneelimaali eli sen on pakko sopia paneeleille. Tarkemmin selvää ottaessani kävikin ilmi, ettei asia ole ollenkaan näin mustavalkoinen. Päätin siis pelata varman päälle ja valita talovanhuksemme parhaaksi maalin, joka mahdollistaa sen hengittämisen jatkossakin. Uulan maaleissa ei ole muoveja ja ne ovat hajuttomia sekä vesiohenteisia. Työn kestäessä monta päivää oli myös todella kiva huomata, ettei maaliin tullut yön aikana kalvoa ja se sekoittui myös hyvin helposti. Sen verran voin myös kehua, että kun maalit maanantaina myöhään iltapäivällä laitettiin tilaukseen, olivat ne hakuvalmiina jo keskiviikkona puolilta päivin! Erittäin nopeaa ja saumatonta asiakaspalvelua Uulan tehtaanmyymälässä, Postilla ja paikallisella Värisisustajalla. Jes!

Seuraavassa remonttikirjoituksessa tiedossa seinien pinkopahvitusta sekä vehnäjauholiisterin keittoa!

4 kommenttia artikkeliin ”Makuukammarin remontti osa 2: Katon maalaus

  1. Kiitos! Itsestäkin tila tuntuu nyt isommalta ja korkeammaltakin, mikä on ihan suotavaa, kun huonekorkeus on yläkerrassa hieman yli 2 m. 😄 Josko yläkerta vielä vähän viilenisi, niin viitsisi jatkaa hommia!

    Liked by 1 henkilö

  2. Onpa valoisamman näköinen maalaamisen jälkeen. Ja mielenkiintoista, että on hajusteettomia maalejakin. Ajattelimme myös maalata katon. Kattoremonttikin pitäisi tehdä.

    Tykkää

  3. Joissakin kohdissa valkea maali tosiaan ajaa asiansa, vaikkakin olen tyytyväinen, että alakerta päätettiin jättää puupinnalle! Tsemppiä maalaushommiin 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s