Makuukammarin remontti osa 1: Purkaminen

BeFunky-collage.jpg

Heipä hei ja rattoisaa heinäkuuta! Viime vuonna blogi piti ihan virallisen kuukauden mittaisen loman heinäkuussa ja niin olisi pitänyt tehdä tänäkin vuonna. Tästä viisastuneena ensi kesänä sitten!

Koko lauma kissoineen ja koirineen huristeli menneenä torstaina rapeat puolen tuhatta kilometriä kohti uutta kotia. Perjantai kotiuduttiin ja katsottiin miten Miehen kissa ja minun otukseni ottavat toisensa vastaan. Lauantaina pistin hösseliksi ja aloin purkamaan suunnitelmien mukaan kiinteää kaapistoa, sillä se oli rakennettu todella kummallisesti.

Ensimmäinen ongelma ilmeni jo ensimetreillä. En nimittäin löytänyt mistään sopivaa ruuvipäätä, joka olisi sopinut kaapiston ruuveihin. Hetken navettaa koluttuani löysin kuitenkin etsimäni ja projekti saattoi alkaa.

Sen verran olimme tehneet taustatyötä, että tiesimme kaapiston takana olevan ainakin ovi tietokonehuoneeseen. Ajattelimme ratkaista asian laittamalla siihen siististi huokolevyn ja sen päälle pinkopahvin. Mitä pidemmälle pääsin purkuhommissani sitä selvemmäksi kävi, ettei se olekaan ihan niin helppoa. Ensinnäkin keskeltä vaatekaappia (tai sen takana) kulki hormi. Jo se laittoi vaatekaappisuunnitelman uusiksi. Tämän jälkeen löysimme hormin ympäriltä puolen metrin verran hiekkaa (ja erittäin paljon lepakon papanoita) ja lattian päältä kunnon hirren. Siinä pällistelimme Miehen kanssa ja mietimme, että mikä juttu? Saimme myös huomata, että paneeliin oltiin jätetty metrin kokoinen aukko keskelle kattoa. Seitsemän lautaa täytyy siihen vaihtaa ennen kuin pääsemme maalaushommiin.

Saimme nyhdettyä kattolistat ja suurimman osan sähköjohdoista myös irti. Harmillisesti suurin osa listoista joutaa suoraan jätekuormaan, sillä niistä puuttuu 3-5 cm pituutta. Paneelien pesun, lattian suojauksen ja ensimmäisen pohjamaalikerroksen levityksen merkeissä maanantaina, kunhan kaikki ylimääräinen sälä on ensin kasattu peräkärryyn ja lattialistatkin saatu irti.

Jos jotakin pyytäisin niin sitä, että ensi viikolla ei enää tarvitsisi ahertaa 30 asteisessa yläkerrassa!

2 kommenttia artikkeliin ”Makuukammarin remontti osa 1: Purkaminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s