Remonttistrategian suunnittelua

Näyttökuva 2018-4-21 kello 16.49.22

Olen tällä rentoutumislomallani saanut aikaan enemmän kuin koko vuoden aikana yhteensä: kirjoittanut kasaan kahden kesäkurssini tehtävät lähes palautusvalmiiksi, hahmottanut viimeinkin tulevan yritykseni suuntaviivoja ja näin ollen aloittanut myös yrityssuunnitelmani, päättänyt aloittaa jatkokouluttautumisen tulevana syksynä, kertonut Miehelle, että tarvitsemme vielä yhden rivillisen herukkapensaita ja yrittänyt pitää Miehen kartalla tästä kaikesta.

Kuten olen kirjoittanut, ensi kuussa aloitettava (tai jatkettava) remontti aloitetaan yläkerran makuukammarista. Tapettitehtaalta pyysin useampia erilaisia tapettipaloja kolmisen viikkoa sitten, mutta vielä niitä ei ole kuulunut. Tapetointi on kuitenkin viimeisiä asioita listallamme, joten vielä ei ole aika hermostua.

Olen pitkin öitä googlaillut mistä saan haluamamme puuvahan halvimmalla, miten sitä levitetään, mikä on järkevin työskentelyjärjestys koko remonttihommassa, miten irroitetaan turvallisesti pistorasioiden suojakoteloita ja mitä kaikkea remonttisälää ylipäätään tarvitsemme.

Viime kerralla kiersin talon huone huoneelta ja taltioin joka kohdan kameralla. Seuraavaksi kammarista on purettava kiinteä vaatekaapisto ja irroitettava listat, valokatkaisimien ja sähköpistokkeiden suojakotelot sekä sähköpatterit. Ilmeisesti myös sähköjohdot on irroitettava, jotta tapetin saan menemään kauniisti niiden allekin.

Alustavasti olen suunnitellut, että kaapisto puretaan päivässä ja seuraavana päivänä nypitään irti listoja ja kaikkia muita ulokkeita sekä suojataan kaikki. Kolmas päivä kuluisi sitten katon pesussa ja myöhemmin ensimmäisen maalikerroksen levittämisessä. Seuraavana päivänä toinen kerros ja paneelien ensimmäisen puuvahakerros. Puuvahaa saamme levittää ehkä jopa kolme kerrosta, joten siihen on varattava enemmän aikaa. Kolme päivää kenties. Kun katto ja paneelit on käsitelty päästään pinkopahvittamaan seinät. En tiedä yhtään kuinka kauan sellaisessa askartelussa menee, joten olen varannut koko hommaan viisi päivää. Voi olla, että selviämme kahdellakin. Kun pahvit on saatu seinään laitetaan  niiden päälle vielä kuviolliset tapetit. Ehkäpä huone olisi tehty lattiaa lukuunottamatta kahdessa viikossa. Jostakin vielä luin, että kerro laskemasi luku kolmella ja pääset lähelle totuutta. Kuusi viikkoa siis!

Kaikki remonttivinkit otetaan ilolla vastaan, jotta noviisi säästyisi mahdollisimman monilta virheiltä!

10 kommenttia artikkeliin ”Remonttistrategian suunnittelua

 1. Paljon varaat kaikkeen aikaa 😄 mut parempi tietty niin! Me huiskittiin koko meidän tönö yhdessä kesässä 😂 Tosin ei oltu kahteen pekkaan, yks tai kaks kamua oli jelppimässä.

  Tykkää

 2. Eiku nyt valehtelin! Ei huiskittu koko kämppää. Eteinen ja yläkerran pukkari on edelleen kesken ja maailman rumimpia. Tuli yliannostus remppaa silloin ja ne nyt on jääneet oottaa uutta inspiraatiota…ei tässä oo ku vasta neljä vuotta menny ootellessa! :’D

  Tsemppiä teille ja myös tämä ilouutinen meille kaikille talonomistajille – se ei oo KOSKAAN valmis! 😀

  Liked by 1 henkilö

 3. Mulla ei ole minkään sortin neuvoja antaa, sillä ollaan asuttu tässä täysrempattavassa talossa neljä vuotta ja puolet talosta on edelleen ydinpommin jäljiltä, hanskat putosivat kädestä siinä puolen vuoden jälkeen kun saatiin keitto- ja pesumahdollisuudet kuntoon. 😅 Onnea, intoa ja pitkää pinnaa toivotan! 😊

  Tykkää

 4. Mä niin toivon, ettei innostus lopu kesken! 😱 Mutta tosiaan se tavaroiden roudaus rempan tieltä ei ihan kauheesti innosta 😅

  Tykkää

 5. Jos vaan pystytte pitämään homman tuollaisena, että remppaatte huoneen kerrallaan eikä homma leviä koko taloon, niin se kuulostaa järkevältä eikä siihen remppaankaan niin leipiinny. Meidän vuoden 1957 talo oli ihan orkkiskunnossa eli piti tehdä kaikki putkista ja asbestipuruista lähtien, ja sehän tarkoitti sitä, että jouduimme räjäyttämään enemmän tai vähemmän koko talon kerralla, vaikka tarkoitus oli ensin rempata vain pelkkä yläkerta. Sitten vielä asuttiin sen kaiken keskellä eikä ollut peseytymis- tai ruoanlaittomahdollisuuksia tai mitään, ja mä vielä sairastelin samanaikaisesti, joten… eipä ihme, että into lopahti, kun päästiin pahimmasta vaiheesta kuiville! Nyt yläkerta on suunnilleen asumiskunnossa, mutta alakerta on tosiaan niiden isompien rakenteellisten ryskäämisten takia ihan pommin jäljiltä, no ei muuta ku rapun ovi vaan kiinni ja yritetään unohtaa koko alakerran olemassaolo kunnes löytyy taas rahaa, aikaa ja energiaa sen kuntoon laittamiseen. Siis onhan meillä nytkin pieniä remppajuttuja käynnissä, pihasauna ja -terassi on työn alla – priorisointia nääs, kyllähän sauna talon edelle menee! 😀

  Tykkää

 6. Huhhuh! Aika rankalta kuulostaa teidän remppa. Pihasaunahan on mahtava, joten ymmärrän kyllä täysin priorisoinnin! 😂

  Toivon, että remppaa voidaan tehdä tila kerrallaan, mutta katsotaan mikä on loppujen lopuksi järkevintä. 😀 Jos työt eteneekin jouhevammin, niin sitten voidaan tehdä mun puolesta vaikka koko yläkerta kerralla. Se kun ei ole mikään suuri.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s