Mietteitä muutosta ja muutoksesta

IMG_6889

Ensimmäisenä aamuna minä herään ja katselen meidän sänkyämme vastapäätä olevaa vähän vinoa seinää. Kaikkihan ne vinoja ovat, omalla hurmaavalla tavallaan, mutta tämän minä näen ensimmäisenä. Se on minun kolmas ensimmäinen aamuni siinä makuuhuoneessa ja minä huomaan, että niinä ensimmäisinä aamuina vastassa on aina pieni ahdistus.

Kaiken uudelleen aloittaminen on aikaavievä ja raskas prosessi. Osa siitä tapahtuu toki kuin itsekseen: sen kuin kippaa kamansa paikkaan A ja alkaa hääriä. Kyllä se elämä siinä sivussa löytää taas uomansa.

Eniten mietin sitä miten rakennan verkostoni tällä kertaa paremmin kuin Tampereella. Mistä löydän tyyppini tai tyypin, jonka kanssa käydä kahvilla tai lenkillä? Kenen kanssa juhlistan iloisia asioita tai sovin tarvittaessa terapiakaffet?

Ensin ajattelin jonkin harrastuksen aloittamista tai jatkamista. Sitten muistin, ettei minulla kyllä ole ainuttakaan harrastusten kautta tullutta kaveria kuvioissa. Eikä ollut kyllä harrastusten aikanakaan. Nykyiset ystäväni ovat sellaisia puolivahingossa matkaan tarttuneita ja vierellä pysyneitä. Ehkäpä se uusikin verkosto muodostuu samalla sattumaan perustuvalla tyylillään.

6 kommenttia artikkeliin ”Mietteitä muutosta ja muutoksesta

 1. Olen muuttanut sinne sun tänne ja aina on vaikea saada uusia ystäviä. En harrasta, opiskele tai biletä. Työporukka on usein jäänyt vain työporukaksi. Nyt taas saman äärellä täällä Turussa.

  Tykkää

 2. Joo, nyt on tosissaan alettava siirtämään sitten työkavereita siviiliin, jos ei muuta tule. Koulun perässä muutto oli helppo nakki, kun tiesi että siellä tehdään ryhmätöitä, kunnes kukaan ei enää pidä kenestäkään. 😀

  Liked by 2 people

 3. Tuttuja ajatuksia. Itse olen pitkäaikaisairaana kotona eikä edes sitä työporukkaa tai jaksamista kodin ulkopuolisille säännöllisille harrastuksille ole, aika hiljaista on sosiaalinen eloni tässä uudessa kotikaupungissa. Onneksi olen introvertti ja viihdyn itsekseni, mutta olisihan se mukavaa välillä käydä vaikka kaffella kavereiden kanssa.

  Liked by 1 henkilö

 4. Sulla on kyllä myös hankala tilanne, kun ei ole edes sitä työporukkaa ympärillä. Mulla on onneksi myös niin, etten turhan usein kaipaa sosiaalisia suhteita, mutta silti mahdollinen yksinäisyys ja pimeään kuiluun uudelleen tipahtaminen kyllä pelottaa.

  Tykkää

 5. Se on ainakin hyvä, että olet ennakoinut tilanteen, niin tiedät toimia heti eikä tilanne pääse lipsahtamaan ei-toivottuun suuntaan. Eiköhän kaikki hyvin mene! ☺

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s