Sitä vaan, että olen hääräillyt KOTONA!

IMG_6870

En ole ehtinyt kirjoittamaan, sen verran on tullut huhkittua meidän kodissa ja sen ympäristössä. Edesottamuksia on tosin voinut seurata Instan puolella: riippumatto saatiin kuin saatiikin paikoilleen ja keltaisen talon viherpeukalo on vihtonut menemään aamusta iltaan.

IMG_6846

temp-for-output-1 2.jpg

Edellisen kolme päivän aikana olemme siivonneet vanhat kukkaistutukset, ripustaneet riippumaton, laittaneet tomaatintaimet ruukkuihin sekä hakeneet ja istuttaneet pihakukat, tehneet yhden pienen kasvimaan ja istuttaneet siihen perunaa, porkkanaa sekä sipulia, lisäksi on tehty salaattimaa ja istutettu keräsalaattien lisäksi mansikkaa ja piparminttua. Sisälle vaihdettiin valoisammat verhot ja otettiin yhdet sälekaihtimet pois. Välillä on yritetty muistaa syödä ja sitten on taas jatkettu.

Paikallisessa viikkojulkaisussa alueen puutarhuri muistuttaa viherpeukaloita toukokuusta. Ettei vielä maahan perunaa ja sipulia, ilmat kylmenevät vielä ja hallakin saattaa öisin iskeä. Eihän kasvukausikaan ole vielä alkanut. Minä olen puutarhurin kanssa samalla linjalla: pessimistit eivät pety. Jutun luettuani emmin hetken, kannan pottuni ja sipulini kottikärryyn ja taputtelen ne hyvillä mielin kasvimaahani: mutta optimistit saattavat syödä aikaisemmin omaa satoa.

IMG_6833

IMG_6820

Olen ollut hirmuisen onnellinen siitäkin huolimatta, että yläkerran makuukammarissa on iltaisin lähemmäs 30 astetta. Mieskin on onnellinen, sen näkee. Me tulemme hyvin juttuun Miehen vanhempien kanssa, vuorovaikutus on helppoa ja välitöntä. Kaikki on vähän liian hyvin, mutta minä en jaksa murehtia sellaista nyt.

6 kommenttia artikkeliin ”Sitä vaan, että olen hääräillyt KOTONA!

 1. Mullakin on joskus asiat olleet vähän liian hyvin. Elämä on heittänytkin sitten kapuloita rattaisiin, oikein olan takaa. Mutta tässä ollaan. Edelleen! Sitä voi saada mustelmia, muttei niiden tarvitse kaikkea saatua pilata. Elämä on.

  Teillä näyttää ihanalta!

  Tykkää

 2. Ihanan näköistä!

  Meillä on aina istutettu perunat ja sipulit toukokuun alkupuolella ja aina ovat onnistuneet (”kop kop”), tosin meidän kasvimaaplänttimme sijaitsee kyllä vähän etelämmässä (Pirkanmaalla).

  Tykkää

 3. Kiitos, hommaa tuolla kyllä riittää! 👩🏼‍🌾 Itsekin katselin sääkarttaa ja totesin, että maahan vain ja onnea kokeilemaan. Toivotaan, ettei tule enää hallaöitä!

  Tykkää

 4. […] kasvimaalla tapahtui ihmeitä siitä huolimatta, ettei paikallisen puutarhurin mukaan kasvukausikaan ollut alkanut vielä silloin, kun minä luonnonl…. Sipulihan se sieltä kurkisti mullan alta, ja komiasti […]

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s