Minusta on kuoriutunut kreisi EXCEL-MUIJA!

IMG_6687

Se on tuo omakotitalo pihoineen, joka saa pään viiraamaan. Tekaisin tuossa menneenä lauantaina taulukot seuraavan viiden vuoden kiinteille asumiskuluille, remonttikuluille kohteittain ja myös oman taulukon kaikille niille siemenille joita tilasin Hyötykasviyhdisykseltä ja AhonAlulta. Perussetti.

Kuukausittaista elämiskulujen exceliä en uskalla pitää, mutta lienee sillekin paikkansa ensi vuonna, kun kesä menee opintotukien varassa ja säästöillä remontoidaan ja tehdään kukkapenkkejä. Emme taida ostaa luomumaitoa tulevana lukuvuonna.

Toisaalta taas excelöinti lienee ihan järkeväkin harrastus tulevia urasuunnitelmia silmällä pitäen. Onhan se myös mukavaa seurata esimerkiksi sähkölaskua vuositasolla ja päästä konkreettisesti näkemään toimiko talon tilkitseminen, uunien systemaattinen lämmittäminen ja ilmalämpöpumpun hankkiminen. Toivon todellakin, että tulee toimimaan!

Ehkäpä syksyllä alotan vielä yhden taulukon: miten paljon saimme satoa porkkanoista, salaateista, sipuleista, perunoista ja marjapensaista! Omavaraisuus, täältä tullaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s