Bloggaus ja parisuhde

otherAppsImage19

Kuten olen aikaisemminkin jo kertonut, kirjoittamisessani on tiettyjä yksityisyyden rajoja. Nyt uuden parisuhteen (ja yhteisen kodin!) myötä on rajoja pitänyt miettiä uudestaan ja keskustella niistä myös toisen osapuolen kanssa.

Millaisia kuvia talosta ja pihasta sopii laittaa? Kuinka paljon ja mitä saa näkyä? Miten tarkasti paljastan blogissa ja instassa kotimme ja arkemme sijaintia? Mitä ylipäätään on sopivaa kirjoittaa?

Olen kokenut luonnolliseksi käytännöksi, että mies oikolukee kaiken taloon liittyän materiaalin ennen sen julkaisemista. Lähinnä siksi, että julkaistut kuvat ovat hänestäkin ok ja talosta olevat faktat olisivat edes suurin piirtein oikein. Itse olen ottanut sellaisen linjan, etten kauheasti parisuhteestamme kirjoittele, sillä haluan kunnioittaa Miehen yksityisyyttä ja vaalia meidän parisuhdetta kaikilla mahdollisilla tavoilla. Mies ei myöskään halua omia kuviaan julkaistavan ja kysynkin aina häneltä luvan julkaisulle, jos hän jossakin instagramin kuvassa vilahtaa.

Mies on sulattanut todella hyvin tämän bloggausharrastukseni ja uskon hänen tehneen jonkinverran ajatustyötä sen eteen. Myös tuleva muutto pienelle paikkakunnalle on laittanut miettimään kirjoittamista aivan uudella tavalla: on se aika erilaista kirjoittaa blogia omalla naamallaan ja asua 200 000:en ympäröimänä kuin 35 000:en. (Itseasiassa tulevalla kotikylällä asustaa ilmeisesti noin 750 ihmistä. Huh!)

Tätä on kuitenkin luvassa: kuvia talosta, remontista, pihasta ja luultavasti sisustuksestakin. Juttua jo tutuista lauman jäsenistä ja myös varmasti ”uudesta” kissa herrasta. Tietenkin myös parisuhteesta aion jatkossa kirjoittaa, sillä onhan tämmöinen seurustelu nyt aikas jännää touhua neljän vuoden jälkeen! Ja voipi olla, että muutto kauas ystävistä, perheestä ja kaikesta tukiverkostosta aiheuttaa jonkinlaisia ajatuksia.

11 kommenttia artikkeliin ”Bloggaus ja parisuhde

 1. Me asutaan pienessä kunnassa ja kun mut kerran ollessani lenkillä pysäytti eräs äiti niin iski pieni kriisi! MUT TUNNISTETAAN! Kuka vaan voi tunnistaa mut. Vaikkei tässä nyt mitään suuria julkkiksia olla, niin silti, apua! Mutta siitä pääsi yli. Joku saattaa jossain tunnistaa. Mutta mitä sitten. Se tietää mun elämästäni oikeasti tosi pienen siivun. 🙂

  Tykkää

 2. Joo kyllä se laittaa miettimään, kun pienemmälle paikalle siirtyy. Ja sit toki se, että ns. näkymättömiä lukijoita on paljon eli kuinka moni oikeasti näitä juttuja lukee 😅 Paljon on otettava kyllä huomioon, ettei aiheuta kenellekään epämukavaa oloa siviilissä tai töissä.

  Liked by 1 henkilö

 3. Miut tunnistetaan somen takia vähän siellä ja täällä. Tampereella muunmuassa ravintolassa tunnistettu, vaikka iso paikka onkin 😀

  Tykkää

 4. Hyvää pohdintaa! 🙂 Itsehän olen läväyttänyt kotini, elämäni ja parisuhteeni melkoisen avoimesti kaiken kansan nähtäville. Tämä on ollut meidän perheen molemmille osapuolille ihan okei (karvaisten ja siivekkäiden mielipidettä en kyllä ole tiedustellut), joten mikäpä siinä sitten. Mutta silti täytyy sanoa, että vaikka minusta (/meistä) näennäisestikin onkin ehkä kaikki esillä, niin ei silti ole. Todellisuus on aina monivivahteisempaa kuin mitä tekstinä tuotan eikä kaikkea sanota ääneen. 🙂

  Tykkää

 5. Tää on tosi hyvä pointti: ei blogeista tosiaan nää kuin siivuja ihmisten elämästä. Joskus tää tuntuu vaan lukijoilta ja peräti toisilta bloggaajiltakin unohtuvan.

  Oon myös pitänyt tätä mielessäni muhivaa blogi/yksityisyys/parisuhde-mutustelua ihan kivana, se on tuonut tähän hommaan kuitenkin taas jotakin uutta ja myös lähentänyt meitä Miehen kanssa, kun ollaan puhuttu yhdessä aiheesta. Ja toki Miehellekin on tullut varmasti mukavampi olo, kun häntä näissä asioissa mielelläni kuulen ja bloggaus on suhteessa avointa eikä salainen harrastus. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 6. Jep. Meillähän tää on mennyt jo silleen hauskaksi ja rennoksi, että minun näpytellessä postausta saattaa mies virnistäen kysyä, että ”kirjoitatko jotain minusta?” taii jos joskus tuskailen, että wää haluisin kirjoittaa _jotain_ nii vastaa, että ”kirjoita minusta” 😀 Mut rajojakin on toki vedetty. Kuvia esimerkiksi en julkaise ilman lupaa ja jotkut postaukset myös varta vasten luetutan ennen julkaisua. Aina myös kerron, jos jotain on parisuhteesta tuloillaan niin saa itse päättää, että lukeeko vai ei.

  Kodin tai mökin osalta tuota osapuolta ei tunnu kiinnostavan, että mitä jaarittelen/näytän. 😀

  Tykkää

 7. Täälläkin Mies jo tunnistaa miljoonanaputuksestani, että jaha nyt on tekstiä tulilla. 😀 Mies myös tosiaan seuraa ahkerasti blogia ja siksi pidättäydyn luetuttamasta hänellä tekstejä, jotta ne ovat ”yllätyksiä”.

  Liked by 1 henkilö

 8. Mä luetutan kanssa miehellä jos on joku vakava-aiheinen tai parisuhdetta koskeva. Ja on lupa hänen kasvojen näkymiseen täällä. Lapsista julkaisen harvoin kuvia, mutta en kasvokuvia. Vauvoina heistä sellaisia on tullut laitettua, mutta nyt kun on oman näköisiään, niin koitan laittaa niin, ettei tunnistettaisi.

  Liked by 2 people

 9. Joo lapset on kanssa yksi, josta rajavetoja on, sen ollessa ajankohtaisempaa, tehtävä. Luultavasti juurikin noin, ettei pieni ole tunnistettavissa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s