Puutarhasuunnitelmia kesälle!

Keltaisen

Keltaisen talomme piha on suuri ja vihreä. Se rajoittuu yhdeltä puolelta junarataan, toiselta isolle, mutta suht harvakseltaan ajetulle autotielle ja vesistöön – jokaisen äidin ja koiran omistajan unelmatontti siis!

Jo hyvin, hyvin varhain Mies mallaili koiraa pihalle ja sanoi kunnostavansa ja täydentävänsä aidan tulevana kesänä. Tällä hetkellä tonttia kiertää ihanan näköinen, mutta joiltakin osin kunnostusta tarvitseva heinäseiväsaita. Sen väleistä saattaa kuitenkin hajujen perässä kulkeva pieni koira luikahtaa väärälle puolen – karmea ajatus! Aitaa on siis vahvistettava jollakin huomaamattomalla ja edullisella vaihtoehdolla. Tällä hetkellä mielessäni on matala metallista tehty puutarha-aita. Mona pysyy kyllä uskollisesti omalla pihalla eli siis minun läheisyydessäni, mutta kamaluuksien tapahtumiseen riittää yksi kerta, yksi hetki, yksi sekunti.

Pihan perältä löytyy herukkapensaita ja tontin laidoilta villiintynyttä vadelmaa. Joitakin kukkapenkkejä pihalle on tehty ja pihasaunaa ympäröivät vuorenkilvet. Etupihalla on mooonta lilakkaa syreeniä. OI AUTUUTTA! ❤

Tänä kesänä olisi tarkoitus perustaa hyötypuutarha kasvulaatikoihin, siirtää niitä vadelmia tontin reunoilta muutamaan riviin ja myöhemmin syksyllä piilottaa krookuksien, lumikellojen, narsissien ja tulppaanien sipuleja pihamaalle. KROOKUKSIA! TULPPAANEJA! LUMIKELLOJA! MEIDÄN PIHALLA!

Myöhemmin pihalle olisi tarkoitus istuttaa muutamia talousomenapuita, kirsikkapuu (löysin lajikkeen, joka on ”peräisin” melkein samalta kasvuvyöhykkeeltä!!) sekä vastakkain istuttava pihakeinu. Siis sellainen, joka löytyy lähes jokaisen mummulan pihasta. Mies haaveilee tammesta ja minä syyshortenssioista ja juhannusruusuista.

Kaikkea tullaan kokeilemaan ja ajan mittaan nähdään ketkä meidän pihalla viihtyy. Ainakin ne vuorenkilvet. Niistä tosin haluaisin eroon.

Yksi kommentti artikkeliin ”Puutarhasuunnitelmia kesälle!

  1. […] Aiempien haaveilujen lisäksi tavoitteena olisi saada houkuteltua pihaan paljon erilaisia perhosia. Olen jo pitkään selaillut ja vertaillut AhonAlun erilaisia niittyseoksia ja miettinyt mitkäköhän menestyisivät meillä. Ja toki myös sitä, että millaisia kukkia sieltä saisi keittiönpöydän maljakkoon poimittua. […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s