Viime aikoina mietittyjä

IMG_2264

Mielessä on pyörinyt paljon kirjoitettavia asioita, mutta yksikään ei ole tuntunut tarpeeksi suurelta. Olen kuitenkin saanut viime aikoina Mieheltä kurtistuneita kulmia, kun blogi ei olekaan päivittynyt, joten tässäpä ne kaikki ajatukset samassa postauksessa.

Olen vuokraamassa Kuplan kesäksi tuntemattomalle tavaroineen kaikkineen. Ensinnäkin se on vähän pelottavaa. Tuleeko vuokra maksetuksi? Katoavatko astiani vuokralaisen mukana Norjaan? Pysyvätkö tavarani ehjinä? Onko minua vastassa lokakuussa kaamea sikolätti? Tietenkin vien kaikki tunnearvoltaan tärkeimmät ja arvokkaimmat tavarat mukanani turvaan. Talvivaatteet säilön kellariin samoin kuin kaiken irtosälän. Mutta asiassa on silti vielä runsaasti työstettävää.

Rakastunut saa olla muttei tyhmä. Olen siis miettinyt paljon remontti- ja raha-asioita. Olemme puhuneet Miehen kanssa talon lainasta ja omistusosuuksista. Olemme myös alustavasti puhuneet meidän tulevaisuuden rahapolitiikasta. (Ok, minä heitin ehdotuksia ja mies kommentoi.) Yhteisistä taloustileistä, sinne laitettavista osuuksista ja miten osuudet olisivat molemmille reilut. Jotakin asian eteen on jo tehty eli Miehelle tilattiin vihreä bonuskortti minun vihreälle tililleni. Toisin sanoen meillä on nyt yhteinen bonustili, josta myöhemmin tulee se taloustili.

Varasin lähes kolmen viikon lomamatkan kesän alkuun! Pääsen rustaamaan kesäkurssejani äidin parvekkeelle Alppien kätköihin. Tuntuu hyvältä päästä tuulettumaan ja rentoutumaan: matkustaa vain käsimatkatavaroilla ja katsella niitä maisemia ja sitä kotia vielä viimeisen kerran.

Hän ei ole enää täällä. Kun äitini helmikuun alussa ilmoitti laitteiden irroittamisesta ja myöhemmin samana iltana kaiken olevan ohi, minulla oli pitkään tunne, että Muun maan Mummi edelleen olisi täällä. Läsnä kaikkialla ja ei yhtään missään. Se on iäisyyden tunne. Nyt kun aikaa on kulunut ja minä luen meidän WhatsApp keskusteluamme, tunne on poissa. Hän ei ole enää täällä muutoin kuin hiljakseen haalistuvissa muistoissa.

Olen hirvittävän onnellinen. Niin onnellinen, että vähän jopa pelottaa. Onhan tämä nähty jo niin monta kertaa. Ja sitten taas ei ole. Tämä on eri mies. Ei muuttunut, mutta kasvanut. Virheistään oppinut. Sillä ihmiset eivät muutu, mutta he voivat kehittyä. Ja tämä kehitys on ollut hyvää.

2 kommenttia artikkeliin ”Viime aikoina mietittyjä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s