Mikä remontin suunnittelussa on vaikeinta?

Tapetit

Tapetit: Morris Co, Philgren & Ritola, Eco Simlicity ja Cole & Son.

No siis kaikki päätökset. Jos puhutaan siis muista päätöksistä kuin siitä, että ”vedetään vaan valkoisella varmuuden vuoksi”. En halua – eikä halua Mieskään – valko-beige-harmaata kotia. Värejä pitää olla! Mutta missä, millaisessa mittakaavassa ja minkälaista väriä? Vai sittenkin värejä?

Rakastan esimerkiksi kollaasissa oikeassa yläkulmassa olevaa marjatapettia. Se on i-ha-na! Mutta onko se ihana siksi, että nyt on kevät? Tulenko hulluksi jouluisin, kun seinissä vilisee marjoja ja pitäisi saada kotiin seeisteistä joulurauhaa eikä kesäriemua? Alkavatko marjat hyppiä silmille jossakin vaiheessa? AAA, MITÄ JOS VAAN VEDETÄÄN SILLÄ VALKOISELLA VARMUUDEN VUOKSI?!

Sellainen linjaus voidaan tietenkin vetää, että yläkerrassa satsataan harmoniaan ja rauhallisuuteen. Siellä kun pääasiassa nukutaan, tehdään kehonhuoltoa ja katsellaan elokuvia. Erittäin vähän on sellaisia asioita, joita arvostaisin enemmän kuin laadukasta unta. Siksi aion panostaa siihen kaikilla mahdollisilla tavoilla. Yläkertaan siis pehmeää, viileähköä ja rauhallista tunnelmaa.

Laminaatinkin valinta tuntuu haastavalta: sävyn pitäisi sopia huoneiden muihin hallitseviin elementteihin eli esimerkiksi keittiössä leivinuuniin ja kaapistoihin. Entä jos sävy osoittautuukin liian kylmäksi tai taittaa johonkin ei-toivottuun sävyyn? Entä jos se ei näytäkään hyvältä suurella pinnalla? Mitä jos huono lattiavalinta tekee koko kodista elottoman?

Sitten on tietenkin se, että tätä remonttia suunnittelee ja tekee kaksi ihmistä. Mies ei välttämättä arvosta kukkatapetteja samoissa määrin kuin minä. Tai halua vaaleanpunaista seinää (tai pönttöuunia). Makumme on – luojan kiitos! – kuitenkin osoittautunut saman suuntaiseksi. Mutta turha sitäkään on kieltää, etteikö tässä jouduttaisi miettimään kuinka sovitetaan yhteen karhun pesä ja keijun mökki.

Vinkkejä päätösten helpottamiseen otetaan vastaan!

Mikä oli teidän mielestänne vaikeinta remontin suunnittelussa?

10 kommenttia artikkeliin ”Mikä remontin suunnittelussa on vaikeinta?

 1. Meillä oli se hyvä puoli, että asunto oli miehen ja oltiin seurusteltu vasta vähän aikaa. Tehtiin kotia meille, mutta mies kävi hakemassa itseään miellyttävät näytteet joista sain sitten olla valitsemassa parhaita. 😄 Meillä kyllä menee aika hyvin yhteen mieltymykset. Mitä nyt mä ottaisin ehkä hempeämpiä ja rohkeampia kuvioita, mutta mies toppuuttelee siinä. Sit mä tungen niitä mukaan pienemmässä mittakaavassa just sohvatyynyissä ja muissa tekstiileissä. 😄

  Tykkää

 2. Se on muuten jännä, et jotain tapettipäätöksiä piti melkeinpä ikuisina kun niitä valkkasi 😁 Nyt vasta valjennut, että tapetinkin voi vaihtaa vaikka vuoden tai viiden välein, jos tekee mieli! Meilläkin jo nyt 2,5v asumisen jälkeen menossa pari tapettia vaihtoon.

  Tykkää

 3. Se on ihan totta! Mutta sitten taas osa suosikkirullistani on niin penteleen tyyriitä, että ne pitäisi mielellään seinällä vähän pidempään 😅

  Tykkää

 4. Hienoja tapetteja! Kiva, että mietitte jotain rohkeampaa kuin valkoista, vaikka kovin isoa aluetta ei ehkä voikaan kirjavalla marjatapetilla päällystää. Omaa ”remonttiani” entisessä asunnossa helpotti se, että tekemistä oli niin vähän, ts. sain nopeasti valmista. Varsinkin eteisen lattiaremontin tulosta olen suorastaan jäänyt kaipaamaan: https://mielekasmiellekartta.com/2017/02/26/siita-tuli-upea/

  Kokonaisvaltaisista remonteista en tiedä paljonkaan, mutta kun innostusta ja halua tehdä riittää, eikä tekemistä ole liikaa eikä budjetti ylity, pärjäätte varmasti hienosti! 🙂

  Tykkää

 5. Joo, kirjavia tapetteja harkitusti. Ei katosta lattiaan ja joka seinälle. 😄 Me ollaan varauduttu ikuisuusremonttiin, jossa palat vaihtuu hiljakseen rahatilanteen salliessa. Jos suurimmat saisi tehtyä ennen seuraavia rahaa vaativia kiinnostuksen kohteita, niin hyvä on. 😊

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s