Kevään tuntu

otherAppsImage17

On ollut näitä uskomattoman kauniita kevättalven päiviä: vallattoman valoisia, alati pidentyviä, hiljalleen lämpeneviä.

”Lakkaisivat jo pakkaset ja tulisi kevät!” ne puhuvat kahvihuoneessa ja minä mietin, eivätkö ne muista, että vaikka pakkaset loppuisivat ei vielä tulisi kevättä. Tulisi märkää ja pimeää.

Nämä Suomen vuodenajat, niin hitaasti käynnistyviä. Kaksi kuukautta keräävät voimia ja viimeiset kolme viikkoa antavat parastaan, kunnes on taas vaihdon aika. Toukokuun aurinko, elokuun lämpö, lokakuun ruska ja helmikuun hanget.

Saisivat hanget vielä pysyä maassa ja ilma hiljaa hileillä pakkasesta. Ja lopulta koittaa se kevätkin. Hiljaa minä odottelen, koska alkaa se kuukauden kestävä karvakaaos, jolloin koirasta saa harjata vaikka joka päivä hedelmäpussillisen verran villaa ja silti sitä on kaikkialla.

4 kommenttia artikkeliin ”Kevään tuntu

  1. Olet niin oikeassa! Kauniit talvipäivät ovat kyllä olleet aivan ihania. Juuri tänään kävin kahden tunnin hiihtolenkillä järvenjäällä, ja olin niin onnessani meitä siunanneista säistä. 🙂 Kuuntelin lenkin aikana radiota, ja joka kanavalla puhuttiin, että ”tulisipa jo kesä” ja soitettiin biisejä, joita vetäjät kommentoivat tyyliin ”niin kesäinen biisi” ja ”tästä tulee kesä mieleen”. Tosi ärsyttävää! Kyllä täytyy olla aika hölmö, jos suomalaisena ja Suomessa ei osaa arvostaa kirkkaita ja tavattoman kauniita, aurinkoisia talvipäiviä, enää kun ei ole niin kylmäkään!

    Liked by 1 henkilö

  2. Nythän talvi on ehdottomasti parhaillaan, kun on valoisaa, hitunen pakkasta, hohtavat hanget ja roppakaupalla aurinkoa! Jotenkin taitavat ihmiset unohtaa sen keväänkin harmauden ja sateen, ennen kuin oikeasti alkaa tapahtua. Kevät tulee, kun on sen aika!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s