Aikaparadoksi eli ote viime viikolta

IMG_6356

Sain viime maanantaina Kelalta postia. Katselin sitä paksua kuorta jaloissani ja mietein, ettei täältä mitään hyvää ainakaan paljastu. Olin oikeassa, mutta silti meinasivat silmät tippua päästä, kun katselin summaa, jonka he halusivat huhtikuuhun mennessä maksetuksi: 1736,21 euroa. Tuhatseitsemänsataakolmekymmentäkuusi euroa ja kaksikymmentäyksi senttiä. Kyseessä olivat tietenkin vuoden 2016 tulot, jotka olivat paukkuneet roimasti yli, sillä olin painanut töitä tauotta, kun työt tiesin syksyllä lopettavani eikä mitään selkeää suuntaa ollut. Kelahan ei nää milloin tulot on saatu ja he jakavat tuon summan automaattisesti niille kuukausille, jolloin olen nostanut myös opintotukia. Kaikki mahdolliset kaavakkeet, tilinauhat ja opintotodistukset on nyt lähetetty ja vastausta odotetaan. Lasku kuuluu tietenkin mitätöidä, sillä en ole saanut palkkaa ja tukia päällekäin lanttiakaan.

Samassa jupakassa, kun koululta pyysin opintotodistuksia, ihmettelin miksi opinto-oikeuteni loppuu 31.12.2019. Minulla pitäisi olla vielä kaksi vuotta koulua jäljellä. Enhän minä nyt ensi jouluna valmistu. Mietin tätä asiaa hiljaa mielessäni ja yritin laskeskella. Kyllä tässä on nyt jokin virhe oltava! Viimein tämä matemaattisesti lähes mahdoton yhtälö aikesi minullekin: 31.12.2019 on tosiaan kyllä jouluna ja ensi vuonna. Tässä on siis yksi joulu välissä. Nou hätä.

Josta pääsinkin siihen shokeeraavaan seikkaan, että minähän valmistun ensi vuonna. Heeeetkinen. Siis en-si vuon-na. Edelleen tuntui siltä, että tässä on nyt jokin aikaparadoksi. Minä valmistun kahden vuoden päästä. Ensi vuonna. A-P-U-A.

2 kommenttia artikkeliin ”Aikaparadoksi eli ote viime viikolta

  1. Ne meinaa, että olen lorvinut sen 8 kk ja painanut sitten töitä, kun koulu on alkanut 😀 Siitä täytyy kuitenkin antaa kehuja, että aiheen uudelleen käsittely vaatimuksen ohjeet oli tosi selkeät ja ilmoitettiin sekin selkeästi mitä kaikkia liitteitä haluavat ja mitä niistä tulee käydä ilmi. Luulen siis pääseväni pälkähästä.

    Liked by 2 people

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s