Kesän 2018 remonttisuunnitelmat

Homma etenee!

Miehen kanssa ollaan pidetty ”remonttipalavereja” hänen isänsä kanssa, joka tuntee talon kuin omat taskunsa. Ensisijaisesti haluttiin selvittää hemmetinmoinen lista asioita olisiko muovimattojen alla kenties kulahtanut lautalattia ja millä aineella laudalla verhoillut seinät on käsitelty.

Saimme kuulla, että muovimaton alta tulee löytymään vaneria. Möh. Sitten saimme kuulla, että talon kaikki lautapinnat on aikanaan lakattu. JES! Kaikista parasta oli kuitenkin ehkä se, että pienestä olohuoneestamme on kuulema purettu pois pönttöuuni. Niinno, olisihan se toki budjetillisesti ehkä parempi, että olisivat jättäneet siihen, mutta joka tapauksessa meille on (todennäköisesti) tulossa yksi lämmönlähde lisää. Oi autuutta.

Ajattelin käyttää kesälomani hyödyksi ja aloittaa remonttihommat yläkerrasta kesällä, kun voimme nukkua aitassa. Yläkerrassa sijaitsee makuukammari sekä pienempi huone, joka toimittaa tällä hetkellä tietokonehuoneen virkaa. Siellä olisi tarkoitus hioa ja käsitellä lautapäällysteiset pinnat vaaleammiksi, irroitella seinästä valkoiset ”laatat”, tasata pinta, piilottaa sähköt, nupittaa pinkopahvit ja tapetoida. Älkää huoliko, ei tästä mitään kokovalkoista lasipalatsia tule, astetta valoisampi ja kevyempi vain. Ei mitään liian kiiltävää, modernia tai uutta.

Yläkerrassa on myös kaksi ristikkoikkunaa, joiden puitteet ovat menneet lopullisesti kosteudesta pilalle. Tehtävälistalla on siis löytää myös jostakin mahdollisimman samanlaiset tilalle.

Myöhemmin pitäisi sitten asentaa muovimaton tilalle vielä laminaatti ja tietenkin listat. Seuraavana kesänä voitaisiin jatkaa alakerran virittämistä. Siellä luvassa on portaiden uusimista, pintojen päivittämistä ja kenties sen uuden uunin hankkimista. Semmoisia ihan pikkujuttuja. Olen henkisesti varautunut siihen, että tätä remonttia tehdään hissuksiin ainakin seuraavat 5…10…15 vuotta.

Minulla on nyt muutama kuukausi aikaa miettiä ergonomista ihmettä, jolla hion ja käsittelen katon tuhoamatta niskaani, selkääni ja käsiäni. Myös seinien käsittely mietityttää: onko se puuvaha, lakka vaiko maali. Siinäpä haastetta kerrakseen!

8 kommenttia artikkeliin ”Kesän 2018 remonttisuunnitelmat

 1. Iik kuinka jännää! ❤

  Meillä tuolla kaapissa oottas pari purkkia valkoista vahaa pukuhuoneen seinille pääsyä. Ei tässä oo menny ku, hmm, kohta neljä vuotta.

  Tykkää

 2. Me rempattiin meiän vanha asunto miehen kanssa katosta lattiaan ja se oli ihanaa! Iik! Jos voittaisin lotossa miljoonia, ni alkaisin ostaa miehen kanssa asuntoja ja rempattais niitä, sit myytäis/vuokrattais ja ooi se ois ihanaa! 😄 Meiän tarttis maalata jossain välissä meiän talo ulkopuolelta. Eehehe, se on ihan oma rojektinsa. 😅

  Liked by 1 henkilö

 3. […] Remonttihan on tarkoitus aloittaa kesällä yläkerrasta. Taannoisella Prismareissullamme Miehen kanssa vastaan tuli myös remonttipuoli (en tiennyt Prismassa olevankaan sellaista!), josta löytyivät niin puuvahat, maalit kuin lakatkin. Tämän hetkisen suunnitelman mukaan olemme päätyneet himmeäkiiltoiseen, valkoiseen puuvahaan. […]

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s