Hiusvuosi 2018: Kääk! Näähän on kiharat!

otherAppsImage10Lapsena minulla oli latvoista taipuvat hiukset. Sellaiset tavanomaiset suomalaiset: liukkaat, vaaleat ja kosteudessa kurittomat. Teini-ikäisenä kosteus sai hiukset ohimoilta sykerölle ja laiskoille laineille, joten aloin kuivaamaan niitä harjan kanssa suoriksi. Hiuksissa on aina ollut sellainen vika ominaisuus, että jos ilmassa oli hitunenkaan kosteutta suoristus kihartui ja kiharrus suoristui.

Viimeiset 10 vuotta olen käynyt kirkastamassa luonnollista väriäni puolen vuoden välein raidoittamalla. Hiustenpidennyksiä pidin yhdeksän kuukautta vuonna 2017. Jätin ne pois, sillä teipit eivät tunnu kestävän tämän hetkistä elämäntyyliäni.

Hiukset ovat tuntuneet kuluneena talvena vähän kuivilta. Kävin siis hakemassa kaupasta tonkalliset Tigin tehokosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta, sillä ne pitivät vuosia sitten permanentatun tukkani hyväkuntoisen tuntuisina ja näköisinä.

Pesin hiukset normaalisti, mutta menin keittämään tukka märkänä teetä ja lakkaamaan kynsiäni. Ja hups: hiukset pääsivät kuivumaan luonnontilaansa. Teekupillisen ja lakan kuivuttua menin kylpyhuoneeseen valmistautumaan laineiden suoristamiseen.

BOOM!

Hiukset olivat ihan kiharalla. Kaltoinkohdellulla sellaisella, mutta selkeästi kauniisti kaartuvalla kikkuralla. Holy shit. Olin nimittäin hiljaksiin haaveksinut jälleen permanentista, mutta hiukset olivat siihen vielä ehdottomasti liian käsitellyt.

Päätin ottaa haasteen vastaan: jättää harjan, hiustenkuivaajan ja suoristusraudan nurkaan ja hankkia tilalle kosteussuihketta ja kiharille hiuksille tarkoitettuja aineita. Mielenkiinnolla jään odottamaan totuttautumista yllätyskiharoihini ja toimivia käytännönvinkkejä äidiltäni, jolta tämän tukan olen perinyt.

Vinkkejä hyvistä kosteuttavista ja erottelevista tuotteista otetaan vastaan! Ja kaikki muutkin vippaskonstit ovat tervetulleita.

11 kommenttia artikkeliin ”Hiusvuosi 2018: Kääk! Näähän on kiharat!

 1. En tajua mihin olit hävinnyt mun seuratuista! Ihmettelin ku sun juttus ei näy mulle ja tadaa! Enhän ees seuraa sua. 😆

  Mun luonnonkihara on tosi jees suoraan suihkun jälkeen. Mut esim. nukkumisen jälkeen ihan plääh. 😄 Ja harjaaminen on tosiaan ihan eiei, jos ei tahdo höttötukkaa.

  Tykkää

 2. Voi ei! Hyvä, kun tulit kurkkimaan, kyllä täällä julkaistaan edelleen! 😀

  Mä olen aina ihmetellyt, että miksi tukka menee ihan pörrölleen harjaamisesta. Latvat myös kuivuu hirmuherkästi. Tosi ärsyttävää! No nyt ratkesi sekin mysteeri sitten.

  Tukkajutusta on tulossa seuraava osa, mutta voin jo nyt sanoa, että eilen kaveri leikkasi latvoja _roimasti_ ja hiukset kihartui tosi kivasti suihkun jälkeen. Olivat myös tänä aamuna pöyheät, mutteivät sentään kiharat. Homma vähän parani, kun suihkuttelin niihin niiskuneitiä ja rutistelin.

  Tervetuloa takaisin seuraamaan! 😀

  Liked by 1 henkilö

 3. Mun hiukset on nyt niin pitkät, ettei ne jaksa kunnolla enää kihartua. En tiä mitä tapahtuisi jos leikkaisin polkan. 😄

  Merivedessä uinnin jälkeen etelässä hiukset on ehkä parhaimmillaan. 😄

  Tykkää

 4. Joo, kosteassa ilmastossa hius ei ainakaan pääse kuivahtamaan sillä tavalla kuin nyt Suomessa. Tää kuivahtaminen onkin se toisen päivän ongelma, johon yritän seuraavien viikkojen aikana löytää jonkin kivan taika-aineen. 😀

  Liked by 1 henkilö

 5. Heh, kuvien ja otsikon perusteella ajattelin sinun nyt ottaneen sen permanentin, josta kommentoit haaveilevasi minun permanenttikirjoituksessani. Mutta sinullahan onkin yhtäkkiä kiharat omasta takaa! Oikein kivat! Itse käytän kiharoihini milloin mitäkin vaihtelevalla menestyksellä, sillä haluan suosia mahdollisimman luonnollisia ja vegaanisia tuotteita. Luonnonkosmetiikkapuolelta ei valitettavasti helposti löydy mitään kiharoille, joten itse olen tyytynyt enimmäkseen vanhoihin purnukoihin, joita tuntuu kylpyhuoneen kaappien perällä riittävän.

  Tykkää

 6. Ihanat kiharat! ❤
  Miulla on myös luonnostaan kiharat hiukset ja just semmoset erittäin kuivaa laatua olevat. Hölväilen latvoihin huuhdeltavan hoitoaineen rinnalla aina tipan (tai kaksi) kookosöljyä tuomaan lisäkosteutta. Hyvää hiuksiin jätettävää hoitoainetta en ole vielä luonnonkosmetiikan puolelt löytänyt, et jos tulee vastaan niin saa ehdottomasti vinkata! 🙂

  Tykkää

 7. Hei joo! Olinkin tyrmistyneen lisäksi iloinen, että onkin kiharat omasta takaa! Ei tarvitse mennä hiuksia kurittamaan kampaajan tuoliin.

  Ilmeisesti Suomessa on kiharalle hiuslaadulle muutenkin niukat valikoimat kunnollisia tuotteita, joten voin uskoa, että vegaanit + luonnolliset tuotteet ovat ihan marginaalia täälläpäin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s