Vulvodynia ja hormonaalinen ehkäisy # 4

IMG_6287

Vulvodynia ja hormonaalinen ehkäisy on postaussarja, jossa käsitellään vulvodyniaa ja niitä tuntemuksia ja ajatuksia, joita uudelleen hormonaalisen ehkäisyn aloittaminen herätti.

Tämän kirjoituksen piti tulla vasta helmikuun lopulla ja sen piti olla puolivuotiskatsaus. Emme kuitenkaan aivan päässeet sinne asti renkaan kanssa.

Haamukipuja ei ollut ollut enää pitkään aikaan ja elämä oli kaikin puolin oikein kivaa. Huoletonta ja helppoa, pystyi olemaan kuin Ellun kanat konsanaan. Ja sitten se yks kaks alkoi: vähitellen voimistuva polttelu.

Join vettä, yritin hengitellä ja tehdä rentoutumisharjoituksia, suihkuttelin viileällä vedellä, yritin etsiä kipupisteitä, mutta niitä ei ollut. Laitoin bepanthenia. Otin buranaa. Googlasin kaiken mahdollisen läpi, mutta mikään ei täsmännyt. Ei mikään muu kuin vulvodynia.

Olin niin kiintynyt renkaaseeni, että toivoin korvennuksen olevan mieluummin vaikka kondylooma kuin vulvodynia. Kuudelta aamulla oli kuitenkin luovutettava (tässä vaiheessa olin jo viilentänyt aluetta muun muassa kurkun viipaileilla!) ja otettava rengas pois.

Jos sen päivän tunnelmia pitäisi kuvailla käyttäisin sanoja epäonnistunut ja viallinen. Yritin etsiä selitystä sille mikä oli mennyt pieleen eli toisin sanoen, mitä minä olin tehnyt väärin. Ja sitten oli myös pelko: kyllähän minä olen jo kertaalleen nähnyt mitä vulvodynia voi tehdä suhteelle.

Luovuttamaan tässä ei kuitenkaan heti aleta, vaan aion kokeilla vielä uudestaan, kunhan tilanne on rauhoittunut kunnolla.

Lue myös:

Vulvodynia ja hormonaalinen ehkäisy # 1

Vulvodynia ja hormonaalinen ehkäisy # 2

Vulvodynia ja hormonaalinen ehkäisy # 3

Tulossa: Vulvodynia-artikkelisarja!

Onko ehkäisyrengas mistään kotoisin?

Lisää vulvodyniasta: www.vdopas.com

11 kommenttia artikkeliin ”Vulvodynia ja hormonaalinen ehkäisy # 4

 1. Minäkin 17v käytin rengasta, lopulta päätettiinkin ettei sekään sopinut minulle, vaan jätettiin kaikki pois. N 8v olin siinä suhteessa vaikka se meni pilalle tuon ekan vuoden aikana vulvodynian takia 😵
  24v päätin kokeilla uudestaan, ja pärjäsin miltei 2v ennen kuin oli pakko luovuttaa ja todeta ettei se nyt vaan sovi.. äsken aloin googlettamaan vaihtoehtoja, koska kuukautiskivut ovat aivan järkkyjä ja vuodot todella runsaita! Mutta huonolta näyttää. Kupari kun taas saattaa aiheuttaa lisäänytneitä ja kivuliaampia vuotoja 😃
  Ei hyvää päivää.. kyllä se kortsu on tällä hetkellä ainut ehkäisymenetelmä tällä hetkellä.
  Nyt onkin jo 4v takana uudessa suhteessa.
  Paljon tsemppiä sulle ja toivotaan että meillekin joskus löytyisi muuta kuin sterilisaatio 😅

  Liked by 1 henkilö

 2. Kiitos Fanny, että jaot kokemuksesi täällä!

  Tosi harmillista, ettei sulle löytynytkään sopivaa ehkäisymenetelmää nykyisistä vaihtoehdoista. Mäkin olen ollut huomaavinani kipuilua tuon virtsatieinfektion jälkeen, mutta luovuttamaan en vielä ala!

  Koen ehdottoman tärkeänä, että ehkäisymenetelmiä kehitetään ja niitä saataisiin markkinoille myös miehille. Sehän olisi yksi ratkaisu ongelmaan! Myös vulvodyniaa ja sen eri muotoja pitää tutkia enemmän sekä hoitomuotoja sen perusteella kehittää. Toisaalta edelleen tuntuu, ettei tunnistaminen terveydenhuollossa ole riittävää ja naiset joutuvat kärvistelemään vaivansa takia liian pitkään ennen asianmukaiseen hoitoon pääsyä.

  Aurinkoista kevään jatkoa sulle! 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s