Kolme vinkkiä elämäntapamuutokseen

IMG_4836

Taas lähenee se aika vuodesta, jolloin lupaillaan kuuta taivaalta, kuntosalit tahkoavat rahaa koko vuoden edestä ja kuntojumpat täyttyvät ääriään myöden täyteen. Kuitenkin jo maaliskuussa oman elämänsä super-makeover -sankarit ovat hävinneet tuhkatuuleen ja jumpassakin pääsee viimein paikalle, josta näkee peiliin.

Mikä meni pieleen?

Yritit liikaa.

Voit alkaa juoda kolme litraa vettä päivässä, kuntoilla, tehdä vapaaehtoistyötä ja lopettaa tupakoinnin, alkoholinkäytön ja karamellien syömisen, mutta älä hyvä ihminen tee tätä kaikkea kerralla! Et tule onnistumaan.

Sen sijaan aloita vaikka veden juomisen lisäämisestä. Ota tavoitteeksi juoda ennen töihin lähtöä 5 desiä vettä. Juo ennen ruokataukoa toinen 5 desiä. Aterialla juo lasillinen, sillä liika vedenjuonti ruokailun yhteydessä laimentaa vatsahappoja, joka häiritsee ruoansulatusta. Päivä on nyt puolessa välissä ja olet juonut jo 1,2 litraa! Pyri juomaan vielä ennen töistä lähtöä 0,5 litraa ja ennen nukkumaan menoa ne viimeiset 0,5 litraa. Olet juuri hörppinyt päivän mittaan 2,2 litraa, johon lisätään vielä päivän muilla aterioilla juomasi lasillinen vettä eli n. 0,6 l = päivän saldo 2,8 litraa!

Tee yksi muutos kerrallaan ja pyri korvaamaan uudella tavalla jokin vanha, huonompi tapa. Näin saat muutoksen juurrutettua helpommin elämääsi. Joitko ennen kaksi kuppia kahvia aamuisin? Korvaa toinen vedellä. Onko tapanasi napostella televisiota katsellessa herkkuja? Rajaa määrä puoleen tai vaihda mässyt joka toinen kerta porkkanatikkuihin tai omenalohkoihin. Vähennä määrää vähitellen ja lopulta huomaat päässeesi tavasta eroon kokonaan!

Haksahdit dieettiin.

Tee vain muutoksia, jotka pystyt pitämään. 8 viikon superdieetti ei anna eväitä jatkoon 8 viikon jälkeen. Kenenkään normaalia elämää elävän ei tule loppuelämäänsä yrittää pitää energiasaantiaan 1200 kcal / päivä. Pikadieetit perustuvat kehon nesteiden poistamiseen. Ensimmäiset 21 päivää keho tiristää itsestään ulos pääsääntöisesti vain nestettä. Vasta sen jälkeen rasva alkaa palaa.

Unohda siis mehupaastot ja mieti mitä haluat saavuttaa, mistä joutuisit sen vuoksi luopumaan ja oletko valmis siihen. Jos et, tee uusi suunnitelma. Sen jälkeen tee pieniä muutoksia kohti tavoitettasi. Tämä on hitaampi, mutta varmempi tapa saavuttaa päämäärä ja ennen kaikkea pysyä siinä.

Luovutit ensimmäisen epäonnistumisen jälkeen.

Päätit lopettaa herkkujen mättämisen, mutta sorruit työpaikan kahvihuoneessa? Päätit käydä kuntosalilla kolmesti viikossa, mutta sitten tuli kaikenlaista ja homma vain jäi? Päätit viimeinkin lopettaa tupakoinnin, mutta illanistujaisissa löysit itsesi kavereiden kanssa savuilta? Arvaa mitä? Se kuuluu asiaan! Koko homma ei nollaudu, jos joskus sattuu laittamaan vähän suklaata suuhun JOS sen jälkeen taas ottaa ryhtiliikkeen ja jatkaa entiseen malliin. Koko treeni ei ole pilalla, jos jonnekin sattuu väljempiä viikkoja. Sitten vain takaisin sinne salille tai lenkkipolulle hophop!

Tuloksia saavat ne, jotka repsahdustenkin jälkeen päättävät jatkaa aiemmin valitsemallaan tiellä. Elämätapamuutoksia tekevät he, jotka eivät ole itselleen liian ankaria ja ennen kaikkea he, jotka eivät ota kaikkea niin kovin vakavasti. Joskus saa löysäillä ja välillä on erittäin ok valita kahvilassa karjalanpiirakan sijaan suklaakakkua kermavaahdolla. Sillä loppujen lopuksi kyse on matkasta, ei määränpäästä.

Terveisin sen kymmenennen kerran sokerikoukusta ulos kömpivä nainen. Parin viikon päästä taas helpottaa.

Onnellista ja onnistumisien täytteistä uutta vuotta 2018 meille kaikille!

5 kommenttia artikkeliin ”Kolme vinkkiä elämäntapamuutokseen

 1. Eiku kiellät vaan yhden asian kerralla! 😂 Mun täytyy alkaa taas juomaan enemmän vettä ja päästä irti tästä hullusta sokerihimosta. Ajattelin kokeilla hörppyä aina kun tekee mieli karkkia, vaikka siitä tulee kyllä luultavasti vaan kiukkuiseksi 🙈

  Liked by 1 henkilö

 2. No joo veden juonti mullaki jotenki unohtunu, vaikka syksyllä sen kanssa oliki hyvä draivi päällä 😮 Puhumattakaan monista muistakin hyvistä ja kauniista… :’D

  Tsemppistä sulle muutokseen, elä kiukkua pahasti! 😀

  Liked by 1 henkilö

 3. Sokeria tarttis kanssa vähentää. Mutten aio ottaa mitään nollalinjaa. Ei tule pitämään. Serkkuni oli joskus muistaakseni koko vuoden ilman karkkia, mutta itselleni riitti onnistumiseksi jo se kun yhden kevään pidin sen ”vain viikonloppuisin” herkkujen suhteen. Mulla ei mene pussillista karkkia päivittäin. Ei edes viikossa. Mutta oon sellanen pikkunapostelija kuitenkin ja voisin vähentää sitä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s