Vuoden 2017 suositukset (joita suosittelen vielä seuraavanakin vuonna)

IMG_4487

*Kirjoitus ei ole yhteistyö minkään tahon kanssa ja kaikki tuotteet on itse ostettu

Paras kirja: Biohakkerin käsikirja (2017). Lähes 500 sivua tutkimukseen perustuvaa tietoa unesta, ravinnosta, liikunnasta, työstä ja mielestä. Olen käyttänyt tätä kirjaa paljon niin fysioterapianopinnoissani kuin treenin, opiskelun ja palautumisen buustaamiseen. Hyödyllinen ihan kenelle tahansa, joka on kiinnostunut hyvinvoinnistaan lööppilehdistön klikkiotsikkoja syvemmällä tasolla.

Paras oppimani asia: Rentoutusharjoitukset. Näitä harjoiteltiin koulussa syyslukukaudella ja kyllä tämä on parempaa kuin mikään. Jo vartissa mieli rentoutuu ja on valmis loppupäivän koitoksiin aivan uudella teholla. Kyllähän sitä tomumajaansa hellii ja rentouttaa, mutta mieli meinaa usein unohtua.

IMG_5881

Paras kosmetiikka: Lumene Sisu aiheutti minussa VAU-efektin ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Olen kranttu kosmetiikan suhteen ja olen yrittänyt siirtyä luonnonkosmetiikan suuntaan, mutta VAUta ei ole sillä saralla tullut vielä kertaakaan. Erittäin harvoin sitä tosin tulee perinteisenkään kosmetiikan suhteen.

Sain Lumenen Sisu-sarjan kosteusvoiteen ja kuorinnan kaupanpäällisiksi ostessani normaalisti käyttämääni Valo-sarjaa. Panttasin kauniita purkkeja kaapin perällä kuukausia (ei ne kuitenkaan kummosempia ole), kunnes tapahtui jokin naksahdun ja päätin kokeilla kuorintavoidetta.

Hieroskelin sitä naamaani parisen minuuttia, pesin pois viileällä vedellä ja katsoin peiliin: niin sileää ihoa ei oltu tässä kolmivuoron runtelemassa naamassa nähty sitten lukion alun. Lätkäisin päälle vielä saman sarjan ihanan tuhdin kosteusvoiteen ja voila, seuraavana aamuna peilistä katsoi uusi nainen. Olin aina ajatellut, että tuollainen fraasi on sellaista blogien hömpötystä, mutta piru vie, voi se näemmä joskus toimiakin. Plussaa raikkaasta havutuoksusta, joka on ollut elämässäni kovassa osteessa koko vuoden.

IMG_5150

Paras kulttuurielämys: Tamperetalolle avattu Muumimuseo! Mahdottoman hienosti toteutettu kahdessa tasossa oleva näyttely, jossa riittää ihmeteltävää niin lapsille kuin aikuisillekin. Ja kun sanon hienosti toteutettu, tarkoitan sitä: Muumia on niin lattiaan upotettuna, seinissä kuin katossakin. On katseltavaa, kuunneltavaa, käänneltävää ja ihmeteltävää. On Tove Janssonin hahmotelmia ja teoksia, on käsin rakennettuja maagisen hienoja kohtauksia, on tietoa itse Tovesta ja Muumeista. Iso, iso iso suositus!

IMG_5061

Paras ostos: Minun piti hankkia koulureppu jo viime vuonna opintojen alkaessa. Jotenkin se kuitenkin sitten jäi ja tungin koulukamoja vuoden verran käsilaukkuuni. Kesällä kuitenkin päätin, että kyllä se Kånken on saatava, joten kävin kaupassa hypistelemässä sitä varmaan joka viikko. Vaihtoehtoja oli kuitenkin liikaa ja muutaman kuukauden pähkimisen jälkeen turhauduin ja totesin, että pitäkää tunkkinne. Eräänä päivänä hoidellessani aivan muita asioita kaupungilla, eteeni tupsahti Kånken alennus ja vain neljä vaihtoehtoa (siinäkin oli kaksi liikaa). Loppu hyvin kaikki hyvin ja niinpä me elelimme metsänvihreän kettureppuni kanssa  elämämme onnellisena loppuun saakka.

Kettureppuun mahtuu kaikki. Mahtuu neljän päivän reissukamppeet, mahtuu kirjat, läppärit ja kalenterit, mahtuu salikamat, ruokaostokset ja no, ihan kaikki. Ei ole tullut vielä vastaan mitään, mikä ei reppuun mahtuisi.  Ei nuhjaannu tai rispaannu ja pitää vettä. Ja se 13 tuuman läppäri solahtaa täydellisesti istuinalustataskuun. Pörrrfekt!

IMG_4939

Paras tapahtuma: Turun Tall Ships Races, jonka huikeita laivoja ja monia, monia, monia markkinakojuja eivät varjostaneet kuuma kesäpäivä tai edes se, että lähdin reissuun (jälleen kerran) suoraan yövuorosta. Uskaltanen suositella Turkua myös ihan muutenkin erittäin kivaksi kesäkaupungiksi.

2 kommenttia artikkeliin ”Vuoden 2017 suositukset (joita suosittelen vielä seuraavanakin vuonna)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s