Muuttaako koiran omistaminen ihmistä?

2015-12-2900.44.33-2

Mona joulukuussa 2015 (8kk)

IMG_4381

Mona kesäkuussa 2017 (2v2kk)

Koira täyttää tässä kuussa 2 vuotta 8 kuukautta. Paljon on tähän väliin mahtunut, oikeastaan elämä on kääntynyt aivan päälaelleen: kolmivuorolaisen epäsäännöllinen elämä vaihtui kertalaakista fysioterapian monimuoto-opintoihin ja säännölliseen päivärytmiin.

Mutta muuttaako koira ihmistä? En tiedä. Ehkä. Minua se muutti. Ennakoivammaksi. Yhdenmukaisemmaksi. Paremmaksi.

Silloin reilut 2,5 vuotta sitten elämässäni oli vaihe, jolloin en enää vapaapäivinä löytänyt syytä nousta sängystä ylös. Tai olihan niitä: olisi pitänyt siivota, käydä kaupassa ja suihkussa. Mutta tuollaiset asiat voi hoitaa aina huomenna. Ja huominen ei koskaan valkene, jos ei keksi enää syitä nousta vuoteesta. Enkä minä keksinyt.

Monan tulon jälkeen minun ei ole kertaakaan tarvinnut keksiä syytä. Koiraa ei voi ulkoiluttaa huomenna. Se on tehtävä ainakin kolmesti päivässä, tasaisin väliajoin, joka ainoa päivä. Ja se on ihan helvetin hyvä juttu.

On myös toinen asia joka on muuttunut. Jos minun on valittava näytänkö hyvältä vai pysynkö lämpimänä tai kuivana, valitsen aina jälkimmäiset. Kun ennen ostoslistalla oli ties mitä ihania korkokenkiä ja villakangastakkeja, niin nyt sieltä löytyy merinovillaista aluskerrastoa, kunnon toppatakkia ja nastakengät.

Sisustuksessakaan ei kannata ihan jokaiseen uutuuteen haksahtaa. Meillä ei todellakaan tulla näkemään mustavalkoista sisustusta, ei samettipäällysteisiä huonekaluja tai tyynyjä, kiikkeriä lasikoriste-esineitä tai karvattomia huoneen nurkkia. (Kissan takia ei nähdä myöskään mitään turkispäällysteistä tai ylipäätään mitään mikä voisi olla kiinnostavaa tapettavaa tutkittavaa.)

Olen myös oppinut arvostamaan karvattomia lakanoita sekä tehokasta imuria. Että sillä tavalla koira voi muuttaa ihmistä ja asioiden tärkeysjärjestystä.

2 kommenttia artikkeliin ”Muuttaako koiran omistaminen ihmistä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s