Vuoden parasta aikaa

otherAppsImage6

Tähän alkuun pieni paljastus: rakastan joulun odottamista, mutta en niinkään itse joulupyhiä.

En ymmärrä ollenkaan ihmisiä, jotka stressaavat joulua. Närinää ja märinää siitä kuinka on pakko siivota, leipoa, tehdä kortteja, ostaa lahjoja ja kiertää jouluaattona naapurit, serkut, vanhemmat ja kummit.

HÖPÖ HÖPÖ!

Mitään ei ole pakko tehdä. Ei siivota, ei leipoa, ei lähettää kortteja. Ei edes ostaa niitä lahjoja. Joulu tulee vaikka päällä seisten, kestää kolme päivää ja loppuu. Jos jokin perinne ei tunnu sopivan omaan joulun viettoon ja aiheuttaa enemmän stressiä kuin hyvää mieltä, niin kuopatkaa sellaiset perinteet.

Itse nautin suunnattomasti juurikin joulun odotuksesta ja valmistelusta. Askertelua, lahjojen tekemistä ja paketoimista, kodin koristelua ja rauhoittumista. Ennen kaikkea rauhoittumista. Kaikki ylimääräinen huseeraaminen on ankarasti kielletty! Eikä mitään ole pakko tehdä: vuonna 2015 jätin jouluttelun kokonaan välistä, koska ei huvittanut.

Minusta on ihanaa tulla koulusta kotiin, käydä koiran kanssa lenkillä, laittaa jokin kaunis joululevy tai soittolista soimaan ja ottaa eläinten kanssa päiväunet kaamosvalojen tuikkeessa. Tai tehdä piparkakkutaikina ja maistella sitä koiran kanssa. Tulla taatelikakun tuoksuiseen kotiin. Katsoa Joulutarina sekä Joulupukki ja noitarumpu (vaikka se onkin kissan mielestä maailman tylsin elokuva).

Rentouttavaa joulun odotusta kaikille!

2 kommenttia artikkeliin ”Vuoden parasta aikaa

  1. Siis mä en ole saanu meiän pienempää innostumaan Joulupukista ja noitarummusta. Onneksi katotaan porukalla sekä kakkosen, että subin joulukalenterit aina iltasin koko perhe. 😊 En ota stressiä. Hankin kortit ja kirjotin ne ilman stressiä. Lähetän kortteja koska tykkään. Lahjoja olen hankkinut pitkin syksyä. Tänään leipastiin ekstemporeen pipareita. Äidin kanssa todettiin, että jouluksi ei tarvitse suursiivousta tehdä, vähän sieltä täältä vaan niin, että on kiva olla. Rento joulu, paras joulu. ❤

    Tykkää

  2. Kissakin pitää enemmän jääkiekosta, enemmän metsästettävää ruudulla 😀 Mäkin ostan joskus kortit ja joskus teen itse. Joskus jätänä kokonaan lähettämättä niinkuin viime vuonna. Rento joulu todellakin ❤

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s