Kolme kuukautta uudessa blogikodissa!

IMG_2852

Kolme kuukautta uudella blogialustalla takana. Voin heti alkuun todeta, että olen ollut tyytyväinen muuttoon ja muutokseen.

Tällä hetkellä blogia kirjoitetaan WordPressin ilmaisella liittymällä ja ulkoasukin on yksi monista ilmaisista teemoista. Ilmaisella liittymällä mediaa eli kuvia saa ladattua 3 Gt, josta olen tämän kolmen kuukauden aikana käyttänyt 1 %. Jotenkin tämäkin on rahoitettava, eli kirjoituksen loppuun saattaa ilmestyä jokin mainos.

Sivuston luominen

Olin jo blogin kesäloman aikana tehnyt muuttoa Blogspotin puolelle, mutta tahittuani kaksi viikkoa yhden pieleen menneen koodinpätkän kanssa, päätin palata asiaan ehkä joskus. Olen pitänyt kahta aiempaa blogiani Blogspotissa ja ulkoasun muokkaus oli kyllä täyttä tuskaa.

WordPressiin kirjauduin ihan kokeilumielessä. Valitsin ilmaisen käyttöliittymän, mieleisen teeman sivustolle, oikean muotoisen verkko-osoitteen ja lähdin viilaamaan sivuston ulkonäköä mieleisekseni. Eniten aikaa meni löytää nappulat, jolla sain koko sivuston suomenkieliseksi. Uusi blogikoti oli pystyssä parissa tunnissa. Holy shit!

Kirjoitusten luominen ja julkaiseminen

Vau-efekti ei loppunut sivuston muokattavuuteen ja muokkaukseen helppouteen. Pystyn esikatselemaan kirjoituksiani niin tietokone-, tabletti-, matkapuhelin-, kuin some- ja hakukonenäkymästäkin! VAU!

Pystyn ajastamaan julkaisut niin, etteivät ne mene päällekäin, sillä blogin kalenteri kertoo, jos kyseiselle päivälle on jo ajastettu kirjoitus ja mikä se on. Arvostan!

Erillissä kansioissa myös näkyy montako kirjoitusta olen julkaissut, montako on luonnoksissa, montako ajastettuna ja montako roskakorissa.

Vuorovaikutus

Blogiin kommentoinnin saa itse määritellä niin helpoksi kuin haluaa. Itse vaadin nimimerkin ja sähköpostiosoitteen. Myös ensimmäinen uuden kommentoijan kommentti tulee ensin hyväksyttäväkseni, jonka jälkeen tulevat kommentit pääsevät läpi automaattisesti.

WordPressiin on mahdollista linkittää monia eri kanavia, joihin tekstit julkaistaan automaattisesti ja WP:n omalla, helppokäyttöisellä sovelluksella pysyy hyvin kärryillä siitä mitä blogissa tapahtuu.

Mitä seuraavaksi?

Tänne ajattelin jäädä. Tällä hetkellä mielen päällä on muutamaankin kertaan lukijoiden esittämä toive blogin liittymisestä Instagramiin. Asia on vakavassa harkinnassa.

Kun 3 Gt tulee täyteen, blogi päivittynee maksulliseen käyttöliittymään ja jatkaa oman domainin alla. Katsellaan sitä sitten.

12 kommenttia artikkeliin ”Kolme kuukautta uudessa blogikodissa!

 1. Ehdottomasti kyllä Instagramille 🙂 Ja olipa mielenkiintoista hieman lukea WordPress-kokemuksista, itse aikanaan arvoin pitkään, valitsenko sen vai Bloggerin. Bloggeriin päädyin toistaiseksi.

  Liked by 1 henkilö

 2. Mullahan on mennyt näemmä puolet ominaisuuksista ohi 😂 missä oot määrittäny nuo kommentoinnin asetukset? Mun blogissa pitää nimittäin olla kirjautunu WordPressiin, että voi kommentoida ja oon ihmetellykki miks se on niin vaikeaa 😬

  Tykkää

 3. No niinpä vain, oli mulla sittenkin, et kommentoimaan pääsee kuka tahansa, mut tykkäämistä varten on oltava WPn käyttäjätunnus 🙂

  Tykkää

 4. […] ja olen hyvin tyytyväinen, että valitsin näin onnistuneesti ensimmäisellä yrittämällä. Listasin WordPressin parhaita puolia, kun blogi oli ollut uudella alustalla kolme kuukautta. Allekirjoitan niistä edelleen jokaisen. […]

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s