Harrastelija bloggaa

otherAppsImage3.jpgTämä (ja kaikki aiemmatkin) pikkupalstani on ollut minulle alusta asti ”vain” harrastus. En mene tässä nyt siihen klassiseen ”kirjoitan, koska rakastan sitä ja kuvaaminenkin on kivaa”, koska ei se ole niin. Kirjoitan, koska olen aina kirjoittanut ja kuvaan, jotta muistaisin asiat vielä vuosienkin päästä.

Mutta miten tätä blogia tehdään?

Kuvat

 1. Melkein jokainen blogissa julkaistu kuva on otettu puhelimella. On minulla digijärkkärikin tuolla kaapinpohjalla, mutta se ei vain ole minun juttuni.
 2. Kuvat muokkaan (rajaan, korjaan valotuksen ja tarvittaessa vedän jonkin filtterin läpi) kännykässä olevalla ilmaisella sovelluksella ja siirrän ne sieltä langattomasti koneelle.
 3. Koneella vielä muokkaan kuvan kokoa blogiin sopivaksi.

Tekstit

 1. Pääsääntöisesti blogi päivittyy kolmesti viikossa. Koen sen olevan tarpeeksi usein ja kuitenkin riittävän harvoin.
 2. Pyrin kirjoittamaan tekstit yhdeltä istumalta loppuun. Asiakirjoituksia saatan työstää useampaan kertaan, mutta hetken tunnetilat on purkitettava siinä hetkessä. Ei onnistu enää viikon kuluttua.
 3. Julkaisen vaikka en olisi tyytyväinen tekstiin, sillä muuten blogi päivittyisi neljästi vuodessa.

Oheistoiminta

 1. Olen yrittänyt tehdä bloggaamisen itselleni ja lukijoille mahdollisimman vaivattomaksi. Blogi päivittyy automaattisesti eri kanaviin. Saan blogini sähköpostiin aina ilmoituksen, kun jollakin kanavalla tapahtuu jotakin. Näin minimoin sometusaikani.
 2. Kommentit tulevat suoraan puhelimessa olevaan sovellukseen, ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman nopeasti. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin lukijoiden kommenttit huomioimatta jättävä bloggaaja! Eikä mikään ole parempaa kuin hyvä keskustelu kommenttilootassa.
 3. En juurikaan mietin blogia ”vapaa-ajalla.” Ajastan kirjoitukset tulemaan sopivin väliajoin ja saan oikeastaan kaikesta ilmoituksen puhelimeen. Se säästää minut miettimästä asiaa aktiivisesti ja roikkumaan koneella tai erinäisissä somekanavissa. Parasta on se, kun huomaat olleesi avaamatta tietokonetta useampaan päivään.

Mitenkäs muilla? Tykkäätkö nähdä enemmän vaivaa ja ihan peräti hifistellä vai mennä mieluummin löysin rantein?

8 kommenttia artikkeliin ”Harrastelija bloggaa

 1. Mulla ei oo mitään montako postausta pitäs tulla. Jos on paljon ideoita niin postaan vaikka päivittäin. Ja itseasiassa harvoin on ollu pulaa kirjotuksista. 😀 Kuvat otan myös kännykällä. Se on aina mukana.
  Mä pidän blogia koska rakastan kirjoittamista ja vuorovaikutusta. Ja kuvaaminen on kivaa. Kivoissa tilanteissa ja kauniissa maisemissa. Haluan ikuistaa ne. Kauniit asiat.

  Liked by 1 henkilö

 2. Kolme on mulla muotoutunut jotenkin optimiksi, useammin tuntuu liian paljolta ja sillon ajastan jutut sitten pidemmälle aikavälille ja jos ei kirjoituta ni sit ollaan hiljaa tai julkaistaan kuvia, koska niitä nyt kertyy. 😄

  Liked by 1 henkilö

 3. Bloggaan silloin, kun on aikaa tai jotain kirjoitettavaa. Välillä elämä polkee paikallaan ja päivitystahtikin hiipuu. Kuvat räpsin puhelimella ja tekstit kirjoitan yhdellä kerralla 🙂

  Liked by 1 henkilö

 4. Mä oon kans pyrkinyt pitämään postaustahdin tasaisena, mut välillä (kuten tällä viikolla) elämässä tapahtuu niin paljon muuta, että silloin jätän blogipostaukset suosiolla vähemmälle. Kuvat otan järkkärillä, koska tykkään kuvata, vaikka oonkin siinä vielä ihan amatööri ja joskus saatan kirjoittaa yhtä postausta yhtään liioittelematta tunteja, koska jään aina hiomaan yksittäisiä lauseita ja vaihtelemaan sanojen paikkaa. Kunpa osaisin itsekin julkaista kirjoituksen, vaikken oliskaan täysin tyytyväinen siihen, koska oikeasti mulla menee ihan liikaa aikaa noiden yksittäisten sanojen ja lauseiden veivaamiseen 😦

  Liked by 1 henkilö

 5. Mullakin voi mennä soljuvimpien hetkikirjoitusten kanssa monta tuntia. Myös siksi, että välillä on leikittävä koiran tai kissan kanssa 😄 Ja oppia voi hiljalleen ja vähitellen, itsekriittisyys on hyvä kehittymisen kannalta, mutta asioita voi korjata myös tulevissa kirjoituksissa.

  Liked by 1 henkilö

 6. Mielenkiintoinen postaus! 🙂

  Omaksi tahdiksi on muotoutunut 4-5 postausta viikossa, kun olen ollut niin innoissani tästä koko blogitouhusta, mutta ajan myötä postaustahti hiljentynee hieman, tuo 3 postausta viikossa tuntuu hyvältä.

  Minun ongelma on viime viikkoina ollut hitaus kommentteihin vastaamisessa (pitää petrata, sillä kommentithan on tämän jutun suola!) ja se, että pyörittelen blogiaiheita ja -juttuja päässä vähän väliä.

  Tykkää

 7. Sun blogi on kyllä ihana, että anna palaa vaan! 😄 Ja eipä kai niistä kommenteistakaan kannata huonoa omaatuntoa itselleen ottaa, sehän voisi olla tulevaisuudessa itsellekin hyvä systeemi, että katsoisi kommentit vaikka joka päivä koulun jälkeen tai kello x. Pääsisi vielä vähempään kännykän ja tietokoneen käyttöön! Kunhan jossain vaiheessa muistaa vastata. 😊

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s