Viimeiset 10 päivää kuvina

Oh home, sweet sweet home!

Matka on viimein saatu päätökseen ja Helsinki-Vantaa vastaanotti väsyneen matkailijan hyisellä viimalla ja sateella. Niin mäkin sua.

Mutta palataan vielä hetkeksi takaisin aurinkoon!

IMG_5819

Pari sanaa Nerjasta (josta entisen työpaikan vartija minulle aikoinaan vinkkasi. Suuri kiitos hänelle!). Tai oikeastaan yksikin riittää: fantástico! Oli hurmaavan kaunista, suloisen espanjalaista ja siestan vuoksi erittäin rauhallista.

Nerjan ranta on kuuleman mukaan Euroopassa yksi parhaimpia snorklauspaikkoja ja laitesukellukseen hippasen verran koukuttuneena palaan taatusti ihmettelemään aaltojen alaista elämää vielä joskus! Nyt kävi samoin kuin Kajaanissa ja aika loppui kesken.

IMG_5843IMG_5837

Nyt ei kuitenkaan oltu snorklausreissulla vaan tippukiviluolaston uumenissa. Luolasto on Wikipedian mukaan Euroopan suurimpiin kuuluva tippukiviluola ja sieltä on löytynyt luolamaalauksia paleoliittiselta kaudelta. Nerjan museossa olisi ollut mahdollista nähdä luolastosta löydettyjä luurankoja, mutta sinnekään emme ehtineet. Mutta jo itse tippukivimuodostelmat olivat todella vaikuttavia eivätkä kuvat anna minkäänlaista oikeutta niille, joten menkää ihmeessä itse katsomaan (postauksen lopussa koottuna infoa kuinka Nerjan tippukiviluolastoon pääsee).

IMG_5815IMG_5771IMG_5798

Sitten turhanpäiväistä turinointia ja sekalaisia kuvia.

Sangria oli hyvää (ja sai minut kaipaamaan jotakin halittavaa), hiekka poltteli jalkapohjia ja merivesi kuivaantui vaaleiksi kiteiksi iholle.

Kävelin jalkani kipeiksi ja sain slaagin, kun keväällä ostamani ihana kesämekko ei sopinut enää päälle. Kinnasi kiinni, mutta kummallisista kohdista. Ilmeisesti saliohjelma on tällä kertaa oikeilla jäljillä.

IMG_5744IMG_5641

Heilastelin vieraiden kissojen kanssa ja vietimme monia mukavia aamiaishetkiä. Ostin puolukkavispipuuron värisen villapaidan ja kolmet oikean pituiset farkut.

Sain jalkaani rakot ja auringosta ihottuman.

En avannut tenttimateriaalia kertaakaan, sillä olin liian kiireinen kampaamo ja kynsihoitojeni kanssa. Oikein !

IMG_5724IMG_5692

Semmoinen loma se.

***

Kuinka Nerjan tippukiviluolastoon pääsee:

Alsa yhtiö myy lippuja Malagan linja-autoasemalta (María Zambranon rautatieasemalta 3 minuuttia kävellen). Lipun voi ostaa tippukiviluolille asti (Nerja Cuevas) ja se kustantaa n. 4,5 euroa suunta. Matka kestää tunnista kahteen, riippuen siitä kuinka monen pysähdyksen taktiikkaa käytetään. Lipun voi ostaa joko palvelutiskiltä tai automaatista, mutta paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin, asiat hoituvat tässä kulttuurissa hieman… eri tavalla.

Luolasto on auki talviaikaan 9-15 ja kesäaikaan (kesäkuusta elokuuhun) 9-17:30. Lippu luolastoon maksoi 10 euroa (alle 6v ilmaisia, 6-12v 6 euroa) ja kierros kesti noin tunnin. Kuvia saa ottaa ilman salamaa. Erilaisia lippuvaihtoehtoja voi tarkastella Clorian sivuilta.

Varaa mukaan hyvät kengät, alusta saattaa olla märjä ja liukas.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s