Rakastan, rakastan!

pinterest.jpg

Kuva Pinterest

syksy4.jpg

Sanokaa mitä sanotte, mutta minä tykkään. Voi luoja miten tykkäänkään!

r a k a s t a n

Minä pidän syksyn makeankirpeästä tuoksusta. Pidän vesisateen ropinasta. Villasukista. Villapaidoista. Kaulahuiveista. Syvistä väreistä. Koreaksi laittautuvasta luonnosta.

Pidän kuulaasta ilmasta, maassa rapisevista lehdistä ja siitä kuinka tuuli nostaa ne ilmaan tanssimaan.

IMG_5460

Pidän uunissa muhiteltavista padoista, kuumista keitoista, sadonkorjuupiiraista. Pidän omenoista, kanelista, kaardemummasta ja inkivääristä. Kaurakekseistä.

Pidän alati syvenevästä tähtitaivaasta. Hengityksen huurustumisesta. Pakkasen tuoksusta. Kuurasta.

IMG_5469

IMG_5447

Syksyssä on eniten mieluisaa tekemistä kuten hilloamista, säilömistä, pakastamista, kuivaamista ja mehustamista. Neulomista, tunnelmavalojen laittamista, vilttien esiin kaivamista. Tuikkuja ja kynttilöitä.

Syksyssä on sellaista tunnelmaa, mitä ei yhdessäkään toisessa vuodenajassa ole. Se on rauhan ja seesteisyyden aikaa – ja sehän minulle sopii.

Ja nyt äkkiä takaisin täkin alle. Palaillaan.

12 kommenttia artikkeliin ”Rakastan, rakastan!

 1. Tänä aamuna saattoi kyllä pimeys ja koleus iskeä vastoin kasvoja, kun koiran kanssa aamuasioilla käytiin, mutta mieluummin muistan syksyni loimottavasta ruskasta, neulomuksina ja purnukoina kaapissa 😊

  Liked by 1 henkilö

 2. Mä olen tajunnut, että tykkään oikeastaan jokaisesta vuoden ajasta. Vielä kun ne menisi sillai että ois kunnon kesä, syksy, talvi ja kevät. Kunnolla aina sen oman 3 kuukauttaan! Kesällä +20-25 ja aurinkoa, syksyllä hiukan vettä, mutta pääasiassa kuulaita värikkäitä syyspäiviä, talvella -5 ja korkeintaan -15 pakkasta ja sitä lunta, sit ihana lämmin kevät luonnon puhjetessa kukkaan!

  Liked by 1 henkilö

 3. Mä en kestä sitä jos on pitkään hellettä. Mun kroppa ei kestä. Mutta nyt kesällä kun oli sellasta +20 ja +22 niin nautin istuskellessani meiän pihalla kirjaa lukien auringossa, muksujen leikkiessä. 😊

  Liked by 1 henkilö

 4. Mää tykkään kans kaikista vuodenajoista, ku ne just ois si kunnolla niitä ittejänsä! En yhtään osaa päättää mikä ois suosikki. Tänä syksynä oon fiilistelly jotenki ihan erityisen paljon pihlajanmarjoja, ne vievät huomioni joka puolella!

  Pää sen sijaan ei pidä syksyllä alkavasta pimeästä lainkaan, mut sitä koitetaan nyt kovasti douppailla itteään olemaan muuta mieltä 😀

  Liked by 1 henkilö

 5. Hei varsinkin kolmivuoro vaikuttaa tohon ja pimeimpään aikaan kaikki työvuorot 😂 mutta se että valvoo yöt ja nukkuu valoisan ohi, oli kyllä itellekin aikamoista aikaa!

  Pihlajanmarjoja oon mäkin ihastellut tänä vuonna! En tiedä miksi, mut jotenkin ne punaisempia kuin ennen 😄

  Tykkää

 6. Kiitos Piia ja kiva, että olet löytänyt tänne uuteenkin blogikotiin! 🙂 Syksy on kyllä mahtava kaikkine leiskuvine väreineen ja sen jälkeen maahan hiipivä kuurakin on vallan kaunista katseltavaa.

  Tykkää

 7. Aika hassua, että vaikka nyt on vasta lokakuu, niin muistan kesän aurinkoisena, mutta tosiaan ei niin kovin lämpämänä. Nopeasti aika kultaa muistot! 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s