Hetkessä hengittäen

IMG_5397.png

Pieni tunnelieläin mönkii ja kömpii. Kopasta kuuluu unituhinaa. Mönkiäisen meno pysähtyy kylkeeni, kuuluu kysyvä kujerrus johon minä kuiskaan nyt nukutaan. Tunnelieläin rauhoittuu, kaivautuu kainaloon ja kiertyy kerälle kehräämään.

Meillä on hyvä olla.

Näen usein unia Hänestä. Hiljainen kaipaus hiipii hiljalleen ja jää. Se on läsnä jokaisessa päivässä. Mieli tekee tepposia: sekunnin verran luulen näkeväni Hänet salilla, askel menee sekaisin ja meinaan tipahtaa juoksumatolta.

Mietin viikon, mietin kaksi. Mietin kuukauden, mietin kaksi. Kirjoitan viestin, jota en koskaan lähetä. En osaa muotoilla asiaani. Mietin lisää. Otan puhelimen, kirjoitan, pyyhin kaiken pois. Hautaan koko homman. Otan puhelimen, kirjoitan viestin, jossa ehdotan ihan kasuaalisti parisuhdelarppia, lähetän. Panikoin. Lähetän kahdelle kaverille paniikkiviestin ja päätän haudata puhelimen takapihalle. En hautaa. Saan vastauksen. Hän kuulostaa yllättyneeltä, mutta avoimelta. Hän harkitsee. Ripottelen tupaantulijaislahjaksi saamaani onnensuolaa joka päivä hitusen ruokaani – ihan varmuuden vuoksi.

Päivät täyttyvät tekemisestä. Käyn rannikolla: Mummi antaa mukaan kolme litraa kriikunoita. Perkaan niitä pieniä penteleitä keittiössä ja katson samalla Emmerdalea. Pysähdyn hetkeksi. Hetki on hyvin onnellinen. Ihan kuin silloin ennen vanhaan, hyvinä aikoina. Ja siinä se tulee kaiken hillonkeittämisen keskellä: ei, hyvät ajat ovat juuri nyt.

7 kommenttia artikkeliin ”Hetkessä hengittäen

  1. Kriikuna on kyllä yksi mun lempisanoista! Samoin kuin kumkvatti ja pumpernikkeli. Ja yksi jota en nyt muista vaikka juuri sen siskolle sanoin.

    Parisuhdelarppi uuuuuuu! 😍 Jännityksellä ruudun takanakin odotamme, vaikka totta, hyvät ajat ovat juuri nytkin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s