Rakastu Kajaaniin!

raide

Vaikka kesä oli lähinnä kellonympäri työpäiviä perä jälkeen, kerkesi sitä karkuunkin muutamaan otteeseen. Kävin isän kanssa Turussa ihastelemassa purjelaivoja, Mummin kanssa Raumalla hypistelemässä pitsejä ja syömässä vaniljamunkit, Hyvän ystävän kanssa Tukholmassa kuolaamassa miähiä ihastelemassa arkkitehtuuria ja Kajaanissa kahvilla.

Tiedättekö, menin sinne Kajaaniin uteliaana, mutta satakuntalaiseen tapaan varmuuden vuoksi vähän alta kulmain kyräillen. Olin aika varma, että siellä joko on valmiiksi metri lunta tai vähintäänkin tuiskuttaa siinä vaiheessa, kun sinne kerkiän. No ei ollut lunta ei, eikä edes tuiskuttanut. Ihmisetkin olivat ihan mukavia, tosin hyvin erilaisia kuin Etelä-Karjalassa. Paitsi se tuima bussikuski, jolta en uskaltanut kysyä edes opiskelija-alennusta, vaikka olin aika varma, että olen siihen oikeutettu! Mutta se ei varmaankaan ollut paikallisia.

Ja siis arvatkaa mitä! Se olikin varsin kiva paikka se! Muistutti Poria siltä ajalta, kun asiat olivat vielä oikein eikä riivitty pitkin poikin pitäjää. Kysynpä vaan, että kenen ajatus oli rakentaa kauppakeskus toiselle puolelle jokea?! Mutta takaisin Kajaaniin, jossa asioissa on vielä joku tolokun hiven.

Oli siis oikein mukavaa ja kaunista. Mielipiteen muotoutumiseen ei vaikuttanut yhtään mitenkään se, että ilma oli kuin morsian ja lämpöäkin riitti. Eikä varsinkaan se, että sattumoisin vain tupsahtelin oikeisiin paikkoihin, jotka löytyivät ämpärilistaltani. Kerrassaan nerokasta kaupunkisuunnittelua!

Processed with MOLDIV

Eli siis linja-autoasemalta käpyttelin suuntaan X, jossa ajattelin olevan jotakin keskustan tapaista. Tulla tupsahdin Kajaanin kirkon pihaan ja voi luoja miten se olikaan hiano! Jos tykkäät vanhoista puutaloista, niin tämä on noin kymmenen kertaa parempaa. Kajaanin juna-asemaankin (joka myös on vanha puutalo) verrattuna tämä oli seitsemän kertaa parempaa (siellä en tosin käynyt sisällä).

Kun kirkko oli koluttu sisältä ja ulkoa ja mielessä makusteltu (ja melkein pakahduttu siihen paikkaan) millainen jouluyön messu täällä olisi, katsoin parhaaksi jatkaa matkaa suuntaan Y ja tadaa tupsahdin Kahvila Kontin nurkalle! (Joko mainitsin nerokkaan kaupunkisuunnittelun?) Mutustelin hyvällä halulla herkullisen kroisantin ja appelsiinimehua. Nyt kun olen tällainen virallinen Kajaanitietäjä, niin en olisi voinut keksiä Kontille parempaa sijaintia. Siinä kelpasi paistatella päivää katsellen kalastajia ja lenkkeilijöitä. Mieli olisi tehnyt niin mennä tutkimaan joen toisellekin puolelle, mutta kiva Kajaani-aikani alkoi olla loppumassa.

KKK

Vaikka tosiaan olisi hirmuisesti tehnyt mieli mennä seikkailemaan vanhoille linnan raunioille (joiden yli kulkee ilmeisesti autotie?!) ja sinne joen toiselle puolelle metsään (?) niin päätin palata takaisin keskustaan ja pikakoluta senkin läpi.

Havainto: kaikki mitä ihminen tarvitsee, mutta ei mitään ylimääräistä. Sydämeni sulatti pienen pieni Sokos ja monet kivijalkakaupat, jotka isommissa kaupungeissa alkavat olla jo historiaa. Vähän kuin Pori vanhaan hyvään aikaan.

Kajaanin Kahvila Kontti on tältä kesältä jo suljettu, mutta ensikesän avajaiset pidetään (talvea uhmaten) vappuna 1.5.2018. Mee käymään ja rakastu säkin Kajjjaaniin!

 

3 kommenttia artikkeliin ”Rakastu Kajaaniin!

  1. Ahaha, minuu ulkopaikkakuntalaisena kummastutti toi, et miten järkyttävänä Puuvillan toispuoljokeisuus koetaan Porissa, vaikka onhan se nyt ihan keskustassa vieläkii! …ainakin tämmösen ihmisen silmin, jonka kotopuolessa rakennettiin kauppakeskus kahden keskustan _väliin_, lähelle ei niin yhtään mitään. Siinä se vasta ei ollut mitään järkeä. 😀

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s